Juventus og Bayern med hver sin omgang på Juventus Stadium

313

Det ble en meget underholdende kamp på Juventus Stadium da Juventus tok imot Bayern München i Champions League tirsdag kveld. Bayern München dominerte i første omgang. Arturo Vidal testet tidligere lagkamerat Gianluigi Buffon allerede etter tre minutter, og Thomas Müller var nære ved å sende gjestene i ledelsen etter flotte kombinasjoner med Robert Lewandowski. Bayern var veldig gode i gjenvinningsfasen, og Juventus klarte aldri å komme seg ut av egen banehalvdel. Venstrekant Douglas Costa var involvert i mye av det Bayern skapte framover, også da Bayern endelig fikk hull på byllen etter 43 minutter. Robben slår et innlegg fra sin høyrekant som går over feltet, men ballen spilles inn igjen fra nevnte Costa. Juventus får klarert ballen ut i feltet, og der venter Thomas Müller og styrer inn 0-1.

Thomas Müller sendte Bayern i ledelsen like før pause.

Juventus’ midtbanespiller Claudio Marchisio ble erstattet av Hernanes ved pause. Andre omgang startet i samme spor som den første, og matchen så avgjort ut da Arjen Robben økte til 0-2 etter 55 minutter. Bayern München kommer på en kontring med Lewandowski, Müller og Robben. Sistnevnte mottar balle på høyre side av sekstenmeteren og gjør det han er aller best på; skjærer innover og curler ballen i mål med venstrefoten. Vertene hevet seg likevel noe utover i omgangen, og litt ut av ingenting kommer reduseringen. Paulo Dybala mottar ballen fra Mario Mandzukic etter en feil fra den unge stopperen Joshua Kimmich, og plutselig så Juventus ut som et helt annet lag. «Den gamle dame» fortsatte å presse tyskerne bakover, og etter 76. minutter sørget innbytterne Alvaro Morata og Stefano Sturaro for balanse i regnskapet; førstnevnte slår et lavt innlegg fra venstre, og Sturaro kjemper seg foran Kimmich og styrer utligningen i mål. Flere mål ble det ikke i Torino, og det endte dermed 2-2 på Juventus Stadium. Bayern får dermed med seg et lovende utgangspunkt til returoppgjøret hjemme i München, men spillerne vil nok være skuffet etter å ha rotet bort 2-0-ledelsen. Juventus-trener Massimiliano Allegri kan forøvrig være meget fornøyd med byttene han foretok seg, som gjorde at laget løftet seg mange hakk fra den svake førsteomgangen. Returoppgjøret spilles 16. mars på Allianz Arena.