Messi senket Arsenal i London

194

(Arsenal 0-2 Barcelona) Og argentineren fikk endelig scoret på Petr Cech.

Barcelona hadde ikke tapt på 32 kamper i alle turneringer før kveldens kamp. Sist laget fra Katalonia tapte en fotballkamp var i Oktober mot Sevilla. På ferden hadde Messi, Suarez og Neymar – også kjent som «MSN» – scoret hele 81 ganger. 20 mål mer enn hva hele Arsenal hadde scoret denne sesongen.

I en rolig førsteomgang hvor bortelagt hadde ballen i omtrent 70% av tiden, var det hjemmelaget Arsenal som skulle skape kampens første sjanse.

Øzil fant Bellerin 45 grader ut, og avslutningen fra høyrebacken ble blokkert ut til Aaron Ramsey, men Waliseren klarte ikke å få nok trykk i avslutningen og Ter Stegen reddet ganske greit. Arsenal kunne, og burde tatt ledelsen 1-0.

Barcelona fortsatte i kjent stil å dominere ballinnehavet. Dessverre for dem forsvarte Arsenal seg eksemplarisk, og de justerte presshøyden mellom lavt, mellomhøyt og høyt på en veldig klok måte.

La Liga-laget skulle likevel få seg en stor mulighet før dommeren blåste for pause.

Sergio Busquets slo en strålende crossball til Dani Alves. Høyrebacken spilte ballen inn i boksen på første touch, men headingen fra Luis Suarez ble i overkant svak og gikk også like utenfor målet til Petr Cech.

Dermed sto det 0-0 til pause på Emirates Stadium.

Sjanser begge veier

Den andre omgangen skulle bli langt mer livlig og sjanserik.

Omgangen var bare tre minutter gammel når Neymar kom alene med Cech etter en nydelig stikker fra Andres Iniesta, men Arsenal-keeperen var kjapt nede og gjorde en strålende redning.

Kampbildet var relativt likt som i førsteomgang, men det det ble litt mer strekk i lagdelene, og dermed også litt mer bølgende spill frem og tilbake.

Etter 60 minutter var Arsenal igjen svært nære i å gå opp til 1-0. Alexis Sanchez fant Olivier Giroud med et godt innlegg, men Marc Andre Ter Stegen i Barca-buret gjorde en meget fin redning på headingen fra den franske spissen.

Etter dette ble det mer og mer Barcelona, og Arsenal hang gradivs mindre og mindre med i det defensive.

Strålende MSN-kontring

Etter 71 minutter ble ballen klarert opp til Neymar midt på banen og ut mot sidelinja. Neymar kom seg unna to Arsenal-forsvarere og serverte ballen til Suarez som igjen fant Neymar på løp i gjennom. Brassen sentret ballen på tvers av 16-meteren til Lionel Messi. Argentineren tok et touch som sendte Cech på rumpa, og Messi satte deretter ballen kontant i nettet. 1-0 til bortelaget fra Barcelona og Lionel Messi scoret dermed på Petr Cech for første gang i karrieren.

Syv minutter senere var Barcelona meget nære igjen når et Neymar-skudd havnet i blokka og videre til Suarez som satte ballen i stolpen.

Arsenal hadde likevel ikke gitt opp, og like etterpå var de veldig nære 1-1. En lang ball ble spilt opp mot Danny Welbeck. Innbytteren var råsterk i lufta og fikk headet ned til Aaron Ramsey, men Waliseren fikk såvidt foten på den og Ter Stegen lå klar og snappet ballen.

I det 83.minuttet skulle imidlertid kampen avgjøres. Per Mertesacker med en håpløs klarering førte til at Mathieu Flamini klippet ned Lionel Messi i sin første involvering på banen. Messi selv var sikker fra krittmerket og Barcelona gikk opp i 2-0.

På overtid kunne det blitt 3-0 også, men Petr Cech stoppet headingen fra Neymar på strålende vis. Dermed endte kampen 0-2 og Arsenal må ha et mirakel på Camp Nou for å gå videre i årets Champions League.

Ballbesittelse: 34% – 66%
Avslutninger: 8 – 15
Avslutninger på mål: 3 – 4