Før kampen: Borussia Dortmund – Porto

191

Prediksi-Borussia-Dortmund-vs-Porto-19-Februari-2016

Det her er kanskje kveldens største kamp, begge lag hører egentlig hjemme i Champions League.

Minnene fra sist sesong er borte for Borussia Dortmund, som virkelig har imponert denne sesongen.  Klubben ligger på en annen plass i Bundesliga.  De gule fra Dortmund er en av de store favorittene til å vinne hele Europa League, i lag med flere andre klubber. Men først må dem slå ut Porto, som er et knallsterkt lag. Borussia Dortmund vant riktig nok ikke sin gruppe i Europa Leagues gruppespill, noe som var høyst overraskende for mange, gruppen som ellers innhold lag som Krasnodar, Paok, Qabala.

Selv om dem vant to av sine tre hjemmekamper i Europa League denne sesongen, før dem tapte 0-1 for Paok. Laget har så langt bare tapt en av sine 21 kamper i samtlige turneringer, hvor dem har vunnet 8 av sine 9 siste kamper, med unntaket er tapet for Paok. Det er noen av spillerne som er fraværende, grunnet sykdom. Noe som gjør at det blir endringer på de 11 fra start av.

- Annonse -

Porto var også et av lagene som også var nødt til å fortsette, eventyret i Europa League. Porto som vant Europa League i 2011, og som nådde kvartfinalen i 2014 etter også ha flakset ut av Champions League. Portugiserne har ikke vunnet bare en av sine fem siste kamper på bortebane i Europa.

Porto ligger seks poeng bak Sporting Lisboa i den Portugisiske serien, men dem går til kampen etter å ha vunnet 3 av sine fire siste kamper, etter tre tap på rad, hvor det i helgen ble en 1-2 seier over erkerivalen Benfica. Laget må riktignok klare seg uten Danilo og Maxi Pereira som begge må stå over kampen, grunnet for mange kort.  Det er førstegang lagene møtes i en ordinær kamp.

• Dortmund har vunnet alle tre av sine hjemmekamper mot portugisiske motstandere – og scoret ti mål i prosessen – men har tapt alle tre av sine kamper i Portugal.
• Thomas Tuchel er i sin første sesong som Dortmund trener etter å ha erstattet Jürgen Klopp i sommer. Tuchel, 42, gjorde navnet hans i en femårs spell ansvaret for 1. FSV Mainz 05, men tok 12 måneder før forutsatt sin nåværende rolle.

• José Peseiro tok ansvar for Porto i januar, og erstatte Julen Lopetegui. Når Carlos Queiroz assistent i Real Madrid, har Peseiro trent Sporting Clube de Portugal, Rapid Bucure?ti og SC Braga, og har klart Saudi Arabias landslaget, samt klubber i Saudi-Arabia, De forente arabiske emirater og Egypt.

Lagoppstilling:

  Bürki – Piszczek, Sokratis, Hummels, Schmelzer – Ginter, Castro, Kagawa – H. Mkhitaryan, Reus -Aubameyang

 Kampstart: 19:00
Tips 2-1

Innlegget Før kampen: Borussia Dortmund – Porto dukket først opp på Bundesliga Norge.
Source: Blnorge.com

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -