Kamprapport: Arsenal – Bayern München

184
Arsenal
Arsenal logo

Arsenal tok i mot Bayern München på The Emirates tirsdag kveld. Bayern München har i utgangspunktet hatt et greit tak på London-laget i Europas gjeveste selskap. I tillegg har Arsenal hatt en grusom start på gruppespillet i Champions League med tap mot både Dinamo Zagreb og Olympiacos, motstandere the Gunners burde ha slått dersom de skulle ha mulighet for avansement. Bayern München på sin side har vunnet alle kamper både i Bundesliga og Champions League så langt denne sesongen og polske Robert Lewandowski har vært i en helt utrolig form med 12 mål på 8 startede kamper. Det var en svær oppgave Arsenal hadde foran seg, en oppgave de taklet meget bra.

Etter 7 minutter kommer Mesut Özil seg til en stor sjanse etter flott forarbeid av Alexis Sanchez. Özil får avsluttet fra 15 meter, men må dessverre avslutte med feil fot, avslutning blir litt for løs og Manuel Neuer får slått ballen unna mesterlig.

Etter 11 minutter kommer Bayern til sin første store sjanse. Thiago Alcantara og Thomas Müller varter opp med noen lekre kombinasjoner og det ender med at Thiago Alcantara får avsluttet. På nytt får publikummet på the Emirates være vitne til nok en stor keeperprestasjon da Petr Cech får slått bort ballen.

Etter dette bølger kampen frem og tilbake uten de store sjansene til noen av lagene frem til det er spilt 33 minutter. Arsenal kommer ned langs venstresiden og kommer til et godt innlegg. Innlegget går over begge stopperne til Bayern og lander perfekt på hodet til Theo Walcott som ikke engang behøver å hoppe. Fra få meter header han mot mål. Manuel Neuer får allikevel hansken sin på ballen og den redningen er det stor klasse over.

Første omgang inneholdt flere sjanser til begge lag, og lagene hadde hver sin periode i kampen hvor de dominerte. Bayern var best i første halvdel av kampen, mens Arsenal dominerte andre.

Andre omgang fortsetter litt i samme spor og kampen svinger mye uten de helt store sjansene. I det 57 minutt blir allikevel livet gjort surt for Arsene Wenger da Aaron Ramsey pådrar seg det som ser ut som en strekk og må bli byttet ut for Alex Oxlade-Chamberlain.

I det 73 minutt kommer Olivier Giroud på banen for Theo Walcott og det tar han ikke mer enn 3 minutter å sette ballen bak Manuel Neuer. Santi Cazorla svinger et frispark inn i feltet og Manuel Neuer bommer totalt når han ruser ut og forsøker å bokse. Giroud får en enkel jobb med å sette ballen i det åpne målet.

Etter målet kommer Kieran Gibbs inn for Alexis Sanchez og det er dermed ingen tvil om at Arsene Wenger har planer om å trygge ledelsen helt inn.

Helt på slutten kommer Arsenal på en kontring etter et stygt balltap av Bayern. Ballen ender hos Mesut Özil som får en avslutning på mål. Det kan se ut som om Manuel Neuer redder, men dommeren blåser for scoring noen som viser seg å være riktig når en ser bildene i ettertid.

Det ender 2-0 til Arsenal noe som London-laget må være veldig fornøyd med, sjansestatistikken tatt i betraktning.