Seierstørken fortsetter for Swansea

93

Swansea har ikke vunnet en ligakamp siden seieren mot Manchester United i august, den oppgaven skulle ikke bli noe enklere da Stoke kom på besøk som var på jakt etter sin tredje strake seier.

Etter en imponerende start på sesongen har ting plutselig blitt vanskeligere for Gary Monk sitt Swansea.
Stoke var gjester på Liberty stadium Mandag kveld og jakten på en seier ble tidlig en vanskeligere oppgave for hjemmelaget. Etter allerede to minutter var Bojan på vei igjennom etter å ha plukket opp en svak heading fra Jack Cork. Bojan viste god teknikk ok kom seg helt inn i 16 meteren til Swansea der han ble felt av Swansea kaptein Ashley Williams og dommer Robert Madley pekte på straffemerket. Bojan satte selv straffen i mål og sendte gjestene opp i ledelsen.

Førsteomgang fortsatte i et særdeles svakt tempo og sjansene lot vente på seg. Jack Butland var ved en anledning noe heldig da han måtte rette opp en egen feil utenfor eget felt. Stoke keeperen kastet seg inn i en takling med strakt ben og knottene først, men traff ballen og slapp unna både gult kort og frispark. Lagene gikk til pasue på 0-1.

Stolpeskudd

Lagene kom uendret til andreomgang, men sjansene var betydelig større.
Jonjo Shelvey kom igjennom forsvaret til Stoke og fikk skyte fra skrått hold, skuddet snek seg under Butland og i stolpen. Marko Arnautovic fikk en scoring korrekt annullert for offside utover omgangen.
Ingen av lagene spilte noen form for god kamp. Kampen ble preget av dårlig kommunikasjon, svake pasninger og mange frispark. Hjemmelaget tok seg noe opp mot slutten av kampen, men fikk aldri skapt de helt store sjansene.

Bafetimbi Gomis startet sesongen meget god, men har i de siste kampene slitt og Franskmannen var tydelig preget av sin egen måltørke under hele kampen.

En kjedelig og lite innholdsrik kamp ebbet til slutt ut i et 0-1 resultat. Swansea venter fortsatt på sin første seier siden 30.August, men Stoke tok sin tredje strake seier.