Kamprapport: Sånn vil vi se dere, Derby!

128

Etter en noe svak sesongstart var Derby på vei mot god form før landslags-pausen. De 14 dagene med pause fra ligafotballen gjorde ikke formen noe verre. Tvert i mot.

Kampen startet med et pang da Bradley Johnson fant Hendrick som pent la til rette for Chris Martin. Fra ca 18 meters hold banket storscoreren inn 1-0 med en kanonkule opp i krysset. 1-0 og Derby fikk en pangstart på matchen.

Fem minutter senere hadde Derby en corner. Den ble klarert ut til George Thorne som fra omlag 25 meter fikk et vanvittig bra treff på hel volley. Kulen havnet ikke helt opp i hjørnet og Wolverhampton-keeper Martinez klarte å redde den.

Etter 19 minutter ville ikke Benik Afobe være noe dårlige enn Chris Martin. Corneren fra Henry ble slått hardt og lavt, Wallace møtte ballen, men hoppet over og der sto Benik Afobe fri til å banke ballen opp i krysset. Dagens andre strålende scoring og 1-1 på Pride Park.

Like etterpå var Derby frempå igjen. Martin fikk vendt opp inn i boksen og avsluttet, men dessverre for The Rams ble avslutningen for puslete og Martinez hadde få problemer med å redde.

I det 25.minutt kom Wolves-ving James Henry seg forbi Derbys Forsyth på strålende vis. Han fikk slått ballen inn i 16-meteren og den havnet til slutt hos Adam Le Fondre som avsluttet, men en strålende blokk fra Jason Shackell hindret scoring.

Etter 28 minutter vartet Wolverhamptons høyreback Iorfa opp med en elendig klarering rett i beina på Bradley Johnson. Johnson fant Martin kjapt med et innlegg og sistnevnte stanget ballen i kassa til 2-1. Modig gjort av Martin, men ikke imponerende keeperspill fra Martinez.

På overtid av den første omgangen skulle det skje veldig mye. Først løp Tom Ince inn i Wolves-stopper Danny Bath og fikk en særdeles billig straffe. Alle forventet at Martin skulle gjøre sitt tredje for dagen, men Martinez reddet straffen og slo den ut til corner. På den påfølgende corneren fant ballen vei til Bradley Johnson som touchet inn 3-1 til Derby i omgangens siste sekunder.

Dermed sto det 3-1 til pause.

Man skulle tro Wolverhampton ville gå skikkelig for det i 2.omgang, men lite tydet på det. Derby kom utpå igjen og kontrollerte kampen fullstendig.

Etter 57 minutter fant Hendrick Forsyth nydelig med en lur stikker på venstrekanten. Venstrebacken fant Bradley Johnson inne i feltet som avsluttet via en Wolves-forsvarer, slik at ballen havnet hos Johnny Russel. Skotten satte ballen kontrollert i lengste hjørne, og dermed sto det 4-1 på resultat-tavla.

Wolves så fortapte og hjelpeløse ut, men etter 64 minutter skulle bortefansen få tilbake et ørlite håp om poeng. James Henry la flott inn til innbytter Sheyi Ojo på bakerste stolpe. Han la ballen pent til rette for Adam Le Fondre som reduserte til 4-2 på Pride Park.

Videre skjedde det lite i Midlands-oppgjøret og Derby kontrollerte det meste frem mot kampslutt. Etter 79 minutter fikk Johnny Russell sjansen på bakerste stolpe etter et innlegg fra Jacob Butterfield, men Martinez i buret sto i veien.

Dermed endte det 4-2 i en fantastisk flott fotballkamp fra Championship. Derby tok seg opp til 6.plass med seieren, fem poeng bak serieleder Brighton. Wolverhampton på sin side befinner seg på en noe skuffende 11.plass med 15 poeng.

Derby County 4 – 2 Wolverhampton Wanderers

Mål: 1-0 (3) C. Martin • 1-1 (19) Afobe • 2-1 (28) C. Martin • 3-1 (49) Johnson • 4-1 (57) Russell • 4-2 (64) Le Fondre

Ballbesittelse: 52% – 48%
Avslutninger: 20 – 7
Avslutninger på mål: 11 – 2