Kamprapport: Endelig vant de på Goodison Park igjen

113
manchester united logo
Manchester United logo

Manchester United hadde tapt og gått målløse av Goodison Park de siste tre sesongene før denne kampen. Den rekka satte de en skikkelig stopper for.

Men først skulle man applaudere Everton-legenden Howard Kendall som gikk bort lørdag morgen. Kendall ble hyllet med ett minutts applaus før kampen og det var en flott markering for spilleren, og senere manageren, som tok 2 ligagull, et FA-cup trofè og en cupvinnercup som manager i klubben. Kendall ble 69 år gammel.

Manchester United var det førende laget denne førsteomgangen. Marcos Rojo, Phil Jones og Ander Herrera var inne i Louis van Gaals varme igjen, og spesielt sistnevnte bidro med sin energiske spillestil, hurtige fotballhjerne og store forflytningstevne.

Etter 18 minutter kombinerte United fint og Ander Herrera fyrte av et skudd som Everton-målvakt Tim Howard måtte slå til corner. På den påfølgende corneren endte ballen hos Chris Smalling som pent brystet den videre til lagkamerat Morgan Schneiderlin på bakerste stolpe. Derfra plasserte franskmannen ballen flott i lengste hjørne og bortelaget tok ledelsen 1-0.

Og ikke mange minuttene senere var «The Red Devils» på farten igjen. Marcos Rojo plukket opp ballen ute på venstre siden og slo deretter et fantastisk innlegg til Ander Herrera som headet ballen nydelig i høyre hjørne via gressmatta. En meget vakker scoring fra Manchester United som dermed ledet 2-0 og hadde vært dødelig effektive.

Bortelaget fortsatte å kontrollere kampen. Etter 42 minutter fant Matteo Darmian Wayne Rooney i bakrom. Scouseren fant Anthony Martial inne i feltet, men avslutningen hans ble blokkert av en liggende Seamus Coleman. Reprisene viste at det kanskje skulle vært straffe, da Coleman stoppet ballen med hånden, men dommerteamet latt den gå.

I en ellers tam omgang fra hjemmelaget viste de litt av hva som bodde i dem like før pause. Og det var Ross Barkley som forsøkte seg fra skrått hold med et hardt skudd. David De Gea var dog med på notene og det sto 0-2 på tavla til pause på Goodison Park denne lørdags ettermiddagen.

Everton skulle starte den andre omgangen på en langt mer positiv måte. Hjemmelaget la press på United og skapte flere muligheter, både på og etter dødball.

Etter 55 minutter skulle «The Toffees» få en gigantisk mulighet. Ross Barkley stakk ballen gjennom til Aaron Lennon på høyreflanken, som fant Romelu Lukaku inne i 16-meteren. Avslutningen fra belgieren ble imidlertid reddet av en strålende beinparade fra David De Gea i United-buret.

United fikk etterhvert kampen mer inn i sitt spor igjen og fikk tilbake kontrollen på kampen.

I det 62 spilleminutt forsøkte Everton-kaptein Phil Jagielka å tre gjennom ledd til Lukaku, men ballen var svak og ble snappet opp av Morgan Schneiderlin som videre leverte ballen til Ander Herrera, som igjen slo Wayne Rooney gjennom alene med keeper. Rooney gjorde ingen feil og satte inn 3-0 til gjestene. United-kapteinens første scoring på bortebane i Premier League siden November i fjor.

Etter 67 minutter forsøkte Everton seg igjen, men det ville seg ikke denne gangen heller. Skuddet fra Seamus Coleman ble blokkert til corner av Chris Smalling.

Bortelaget fortsatte å kontrollere og hadde fått kampen fullstendig i sitt spor nå. Ti minutter før slutt fikk de gode muligheter både ved Wayne Rooney og Anthony Martial, men ble avverget av henholdsvis John Stones og Tim Howard.

Kampen ebbet ut i stille og ro. Dermed vant Manchester United 3-0 og ligger dermed, med sine 19 poeng, to poeng bak byrival Manchester City foran neste helgs byderby på Old Trafford. Everton på sin side ligger på 9.plass med sine 13 poeng.

Mål: 0-1 (18) Schneiderlin • 0-2 (22) Herrera • 0-3 (61) Rooney

Ballbesittelse: 47% – 53%
Avslutninger: 12 – 10
Avslutninger på mål: 3 – 7
Avslutninger i stengene: 0 – 0
Cornere: 5 – 3