Kamprapport: Chelsea med etterlengtet seier da Arsenal så rødt

238

Kampene mellom Chelsea og Arsenal er alltid innholdsrike og temperaturen blir ofte het. Slik skulle det bli også denne gangen.

Men førsteomgangen virket anspent og begge lag fremsto veldig forsiktige. Arsenal startet best de første 20 minuttene, men klarte ikke skape noen store målsjanser på tross av en bevegelig Theo Walcott på topp som konstant luktet på offsidegrensen. Dessverre for bortelaget var han som regel på feil side av den.

Chelsea tok etterhvert over mer av banespillet, men heller ikke de klarte å skape noe mer enn èn eller to halvsjanser. Likevel kunne man si at det var mer tendenser hos hjemmelaget enn det hadde vært tidligere denne sesongen, men det sier egentlig mer om den dårlige ligastarten deres.

– Jeg husker ingenting av denne førsteomgangen frem til det som skjedde like før pause her, sa Aleksander Schau i pausestudio på Premier League-sendingen til Tv2.

En god oppsummering av en omgang som fikk mest oppmerksomhet for utenomsportslige hendelser. I det 44 minutt ble et innlegg slått inn mot Chelseas Diego Costa. Han og Laurent Koscielny slet og rev hardt i hverandre og etter duellen tente Costa til og brystet Arsenal-stopperen i bakken. Stopper-kollega Gabriel kom inn og skulle forsvare sin lagkamerat og det var der de skikkelige tumultene skulle starte. På reprisene kunne man se Costa med hender i ansiktet på Koscielny og noe som kunne minne om et slag i ansiktet like etter.

Først fikk dommer Mike Dean roet ned situasjonen, (eller, han trodde i alle fall det) og fikk gitt det kule kortet til både Diego Costa og Gabriel. På vei bort fra situasjonen fortsatte Costa praten og Gabriel mistet så hodet fullstendig da han tråkket til på foten til Chelsea-spissen. Dommer Dean sto nært situasjonen og trengte neppe hjelp av Costa for å se hva som skjedde, selv om Chelsea-spissen selvsagt gjorde det han kunne for å påvirke dommer.

Costa fikk det som han ville og Gabriel fikk sitt andre gule. Lagene gikk dermed til pause med 0-0 og 11 mot 10. Det var liten tvil blant fans og eksperter i ettertid at dette var en situasjon dommer Mike Dean håndterte dårlig. Costa burde helt klart blitt sendt av banen, sammen med Gabriel Paulista.

Med 10 mot 11 i andreomgang skulle man tro det ville skje mer foran målene. Og det gjorde det også. Det var bare gått litt over ett minutt da Chelsea skapte sin første sjanse da Pedro dro til på halv volley, men skuddet gikk utenfor.

Så, i det 53.minutt skulle hjemmefansen få noe skikkelig å juble for. Et perfekt frispark fra Cesc Fabregas fant Chelsea-stopper Kurt Zouma på bakerste stolpe. Franskmannen headet enkelt de blå opp i ledelsen 1-0. Svakt markeringsspill fra Arsenal.

Seks minutter senere fikk vi en av få Arsenal-sjanser denne andreomgangen. En pasning i bakrom gikk mellom Chelseas stoppere og Alexis Sanchez var meget nært å få til en avslutning fra kloss hold. Dessverre for Arsenal og Chileneren var Asmir Begovic først på ballen.

Noen minutter senere var Eden Hazard på farten. Han mottok ballen sentralt i banen og tok med seg Gunners-innbytter Callum Chambers på løpetur. En løpetur hvor førstnevnte var klart raskest selv med ballen i beina, men avslutningen gikk til side for mål.

I det 79.minuttet skulle kvelden bli enda mer svart for Arsene Wenger & co enn det den allerede var. Santi Cazorla kom for seint og med knottene først i en takling på eks Arsenal-spiller Cesc Fabregas. Dermed dagens andre gule for den lille spanjolen, og Arsenal var redusert fra 10 til 9.

Og i det kampen på Stamford Bridge gikk inn i sine sluttminutter kom Chelsea på en siste overgang. Ballen endte til slutt hos Eden Hazard som banket ballen inn bak tidligere lagkamerat Petr Cech via ryggen til Chambers. Dermed endte kampen 2-0 til de blå. Noe som fører klubben opp til 13.plass etter lørdagens kamper. Arsenal på sin side er plassert på en 6.plass.

Mål: 1-0 52′ Zouma (Fabregas) • 2-0 90′ E. Hazard (Remy)

Ballbesittelse: 63% – 37%
Avslutninger: 22 – 9
Avslutninger på mål: 7 – 2
Avslutninger i stengene: 0 – 0
Cornere: 5 – 5
Pasningsforsøk: 628 – 362
Vellykkede pasninger: 547 – 280