Bodø/Glimt tafatte, da Sarpsborg tok med seg alle tre poengene.

Bodø/Glimt – Sarpsborg 0-2
Aspmyra Stadion: 2905
Dommer: Kai Erik Steen

Det var et Sarpsborg med fin poengfangst de siste tre kampene som reiste opp til nord. Bodø/Glimt tok initiativet de første minuttene, men situasjonen ble snudd totalt på hode da Joachim Thomassen sendte gjestene i føringen etter en kontring. Thomassen fikk en høy ball like utenfor 20 meters hold og dempet ballen på brystet før han smelte til på volley. Praktfullt.

ROLIG I FØRSTE OMGANG

Rett etterpå hadde gjestene flere skumle overganger, men maktet ikke å skåre. Rundt halvtimen spilt var det like før Kristiansen varter opp med tidenes tabbe. Keeperen får et tilbakespill, men bruker alt for lang tid. Trond Olsen jager og blokkerer oppspillet. Heldigvis for Sarpsborg går ballen bare rett opp og Kristiansen kan plukke den opp igjen.

Utover det hadde begge lag et par sjanser før pause. Glimt uten skudd på mål og det gjorde at stillingen stod 0-2 ved pause.

GLIMT TAFATTE ETTER HVILEN – SARPSBORG KOMFORTABLE

2. omgang startet med et defensivt og kompakt Sarpsborg, og Glimt fikk trille ball som i første omgang. Men Glimt maktet ikke å få til noen farlige målsjanser. Det gjorde derimot Sarpsborg etter 70 minutter spilt. Et nydelig spill fra de blå, hvor Tokstad først passerer to gule på lekkert hvis, før han serverer Ernemann på venstresiden som setter inn 2-0 for Sarpsborg. Og på dette tidspunktet hadde gjestene full kontroll.

Sarpsborg viste glimrende forsvarspill og la seg stadig bakpå. Glimt trillet ball igjen, men kom seg aldri til de helt store målsjansene. Et par langskudd kom, men til side- og over målet til Anders Kristiansen.

Utover dette var det en relativt døv kamp og det var et komfortabelt Sarpsborg lag som kunne ta med seg tre poeng i bagasjen hjem til Østfold. 0-2.

LAGENE

Bodø/Glimt XI: Halldorsson, Moe, Bjørnbakk, Saltnes, Jacobsen, Furebotn, Babenko, Normann, Jevtovic, Azemi, Olsen. Fra benken: Edvardsen, Berg, Hauge.

Sarpsborg 08 XI: Kristiansen, Thomassen, Berge, Glesnes, Groven, Nielsen, Ernemann, Trondsen, Tokstad, Kirkevold, Tveita. Fra benken: Toivomäki, Hovda, Mortensen.