Kommentar: Nå lever du farlig, Pellegrini

121
Manuel Pellegrini
Manuel Pellegrini. Foto: Wikimedia

Kommentar: Nå lever du farlig, Pellegrini

Manchester City har hatt en nedadgående kurve denne sesongen. Fra å være en seriøs utfordrer til Chelsea om ligatittelen har klubben havnet i den situasjonen at de virkelig må skjerpe seg for å kunne delta i Champions League neste sesong. Vil City reagere med å sparke Pellegrini?

«Sacked in the morning» runget på Old Trafford i ettermiddag. City lå på et punkt under 1-4 for byrival United, og Agüeros sene scoring vil neppe ha mye å si for inntrykket folk sitter igjen med etter kampen. Manchester City har nærmest gjort til en egen sport i å slå United de siste årene, og spesielt på Old Trafford. 3-0 forrige sesong, og 6-1 for tre år siden. Folk har snakket om et skifte i byen Manchester, der de lyseblå har tatt over som den ledende klubben. Det skal nok noe mer til enn et par ligagull fordelt på flere år til det, men taket på United i de innbyrdes kampene har virkerlig satt sine spor. Da er det litt ironisk at det er nettopp denne kampen som kan gjøre at begeret renner over for City-eierne, og at kanskje en beslutning allerede er tatt om at Pellegrini skal sparkes.

Det kommer neppe til å skje før sesongen er over. Det er lite å hente på det. City ligger fortsatt godt i rute til å sikre seg Champions League, og dermed redde det som er igjen av sesongen, og en sparking allerede nå har lite for seg, men sesongen sett under ett, så er det ikke godt nok.

Chileneren kom inn sommeren 2013, etter at Roberto Mancini måtte ta sin hatt og gå, og situasjonen City er i nå, minner veldig om den situasjonen som var i 2013, da City hadde feilet i kampen om å forsvare ligagullet fra året før, og i tillegg tapt en FA-cupfinale mot lille Wigan. Manuel Pellegrini er en strålende manager, det har han vist ved flere tilfeller i Spania. Han gjorde Villarreal til en storklubb, og jobben i Real Madrid burde han aldri mistet, i Malaga gjorde han også en god figur. Han brakte Villarreal til en semfinale i Champions League, og Malaga til en kvartfinale. Det er hans prestasjoner i Europa som først og fremst gjorde han til en spennende fyr for Citys eiere, for det er nettopp i Europa det har skortet.

- Annonse -

Manchester City klarte med et nødskrik og komme seg til en åttendelsfinale denne sesongen, men da de igjen skulle møte Barcelona skulle man få svaret på om de faktisk var kapable til å gjøre det godt i Europa. Nok en gang, røk de ut, og det kunne blitt vanvittig stygt uten en fantastisk Joe Hart i mål. Barcelona er neppe drømmemotstanderen, men det må man forvente når man ikke klarer å vinne sin egen gruppe. Manchester City har gjennom hele denne nye perioden vært en stor skuffelse i Europa, og den jobben var det forventet at Pellegrini skulle gjøre bedre. Skuffelse i Europa forrige sesong, gjorde at ligagullet de hentet hjem ble enda viktigere. Denne sesongen kan de ikke redde seg med det.

Denne sesongen har vært en enorm skuffelse, og det kan bli enda verre. Sesongen startet med å bli smadret 0-3 på Wembley av Arsenal i Communty Shield, før de røk hjemme mot Newcastle i Ligacupen også enda flauere 0-2 hjemme mot Middlesbrough i FA-cupen. Dermed vil det ikke bli noe sølvtøy i Manchester denne sesongen, og når evalueringen skjer i sommer, så vil nok mye forandres. Nye spillere kommer til å komme, men spørsmålet er hvilken manager som skal hente de.

Mitt tips er at det ikke er Manuel Pellegrini.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -