United smadret City

142

I ettermiddag var det klart for nok et Manchester-derby mellom byens to storlag, og denne gangen var det Manchester United som gikk av med seieren. Vertene vant solide 4-2 på Old Trafford.

Manchester City hadde vunnet fire strake kamper mot United før i ettermiddag, og tatt seieren på Old Trafford tre forsøkene, men i dag ville de røde djelvene få sin revansje, og det fikk de ettertryklig. Lagene lå før dagens kamp tett på tabellen, med ett skillende poeng. Det var ganske klart at vinneren av denne kampen, mest trolig vil spille Champions League neste sesong, mens taperen ville bli gjenstand for forsøk på opphentning av de jaktene lagene bak.

City tok kommandoen fra start, og David De Gea måtte etter bare fem minutter gjøre en strålende redning da Jesus Navas kom alene med sin landsmann. City-presset gav seg imidlirtid ikke, og like etter skulle gjestene få betalt for sine gode start. David Silva fant en umarkert Sergio Agüero inni foran mål til en enkel tap-in, og City var i ledelsen. Agüero som elsker å måte United scoret dermed på Old Trafford igjen.

Det skulle imidlirtid  ikke ta lange tiden for de røde skulle svare. De Gea spilte flott ut til Herrera, som fant Ashley Young foran mål, som på et vis klarer å snuble ballen med seg og avslutte ballen i åpent mål. Engelskmannen som har vist gryende form i det siste viste seg avgjørende igjen bare få minutter senere, da han kombinerte herlig med Daley Blind på venstre siden, og slo et nydelig innlegg over til en umarkert Mauroune Fellaini på bakerste stolpe. Belgieren headet ballen via Hart i mål, og United gikk i ledelsen 2-1.

Et av de store samtaleemnene etter kampen skjedde like før pause, da City-kaptein Vincent Kompany grisetakler Daley Blind på midtbanen. For de fleste så det ut som et soleklart rødt kort, men etter en samtale med sin assistentdommer velger Mark Clattenburg og nøye seg med det gule kortet til Kompany. Citys manager Manuel Pellegrini så imidlirtid hvor farlig an Kompany lå, og valgte til pause å ta av belgieren og satte inn Mangala.

Om det var mange mål i første omgang, skulle ikke andre omgang bli noe verre. Etter 67 minutter spilte Rooney igjennom Juan Mata, som alene med Joe Hart, som satte ballen enkelt mellom beina til den engelske landslagsmålvakten, og United var oppe i 3-1. Reprisene viste dog at Mata var i offside, og målet burde blitt annulert. Det ble det ikke, og United var oppe i en forholdsvis trygg ledelse.

United skulle likevel ikke gi seg der. Sju minutter senere får United frispark, og Young slå det flott inn foran mål der Smalling venter, og stanger inn 4-1. Mangala opphever offsiden, og denne gangen har ikke City noe å klage på dommeren for.

Like før slutt skulle likevel Sergio Agüero tenne et ørlite håp for gjestene, da han satte inn 4-2, som De Gea ikke klarte å slå helt utenfor, og dermed scoret argentineren igjen. Det skulle derimot ikke bli flere mål og Manchester United vant nok en kamp mot de store lagene.

United fulgte dermed de to andre topplagene, Chelsea og Arsenal, med seier denne runden, og står nå med seks strake seire. Kampen om Champions League-plass virker å være relativt trygg for de røde djevlene. Neste helg skal de derimot til Stamford Bridge og møte Chelsea, en kamp som på mange måter kan avgjøre årets Premier League-sesong, dersom Chelsea skulle finne på å vinne den. United kan ta innpå, men Chelsea ligger åtte poeng foran, med en kamp mindre spilt. Arsenal ligger også foran United med ett poeng mer, og åtte strake seire.

Manchester City har skapt spenning for seg selv mot slutten av sesongen. De så på mange måter ut som den sterkeste motstanderen til Chelsea denne sesongen, men sviktende form den siste tiden har gjort at de isteden må kjempe for å holde sin plass i Champions League neste sesong. Om Liverpool slår Newcastle i morgen, vil de kun ligge fire poeng bak. Southampton jager også fem poeng bak.

Kampfakta Manchester United 4-2 Manchester City:

0-1 Sergio Agüero 8′

1-1 Ashley Young 14′

2-1 Maurouane Fellaini 27′

3-1 Juan Mata 67′

4-1 Chris Smalling 74′

4-2 Sergio Agüero 89′