Før runden lørdag og søndag

135
bundesliga
Bundesliga logo

Før runden lørdag og søndag

Etter at det ble klart hvem som gikk videre til semifinalene i DFB-pokal, så er det klart for den 28-runden i Bundesliga. Hannover og Hertha Berlin sparket igang allerede fredag kveld, i en kamp som sendte Hertha enda ett poeng unna bunnstriden. I helgen venter Borussia-oppgjøret, samt flere meget spennende kamper

Mainz – Leverkusen (lørdag 15:30) 

Det skal ikke mye til før Mainz er skikkelig nedi driten og havner faretruende nær nedrykk, men enn så lenge har de noen få poeng å gå på. De møter et Leverkusen i enorm Bundesliga-form. Leverkusen slipper ikke inn mål, og nå begynner også Kießling å score mål. Da går det veien for Leverkusen, og til tross for tapet mot Bayern München på onsdag, skal Leverkusen være bra fornøyd med året 2015 hittil. Har god kontroll på en CL plass, og kjemper om Gladbach om plassen som gir en direkte plass i gruppespillet. Men tapet mot Bayern gikk dårlige inn hos enkelte enn de fleste. Etter kampen rant det over Spahic, som slo til en sikkerhetsvakt. Det spørs om ikke Spahic skaper dårlig stemning i troppen. Men til tross for dette:

Redaksjonens tips: B

- Annonse -

 

Schalke – Freiburg (lørdag 15:30) 

Freiburg som Leverkusen, var ute i cupkamp for et par dager siden. Wolfsburg ble for sterke, men Freiburg hamlet godt opp med laget som innehar andreplassen i Bundesliga. Kun en straffescoring fra Rodriguez skilte lagene ved full tid. Om Schalke skal kapre en plass i Europas gjeveste konkurranse, så må Freiburg komme hjem med 0 poeng. Di Matteo sin anti-tyske stil med defensiv organisert lag, fremfor å spille mer attraktiv fotball. Freiburg tok en viktig trepoenger sist runde, og for undertegnede som er blitt litt glad i talentfabrikken, så hadde enda et år på toppnivå for Freiburg vært imponerende.

Redaksjonens tips: H

 

Bayern – Frankfurt (lørdag 15:30, Eurosport 2) 

Bayern har gått på en skikkelig skadesmell, og etter en hard cupkamp mot Leverkusen, venter Porto til onsdag allerede. München-laget har så godt som sikret ligaen allerede, og Frankfurt er en vrien motstander som varierer i prestasjonene. Derfor er dette et oppgjør som kanskje ikke blir så oppskriftsmessig hjemmeseier som det kunne ha blitt. Frankfurt gikk på en ørliten smell sist mot Hannover, etter å ha ledet med 2 mål, kom til slutt Hannover inn i kampen igjen, og dro hjem med en U. Frankfurt har en spiss i Meier som kan skape trøbbel, såvel som Bayern har en spiss i Lewandowski som ikke er fremmed for mål.

Redaksjonens tips: U

 

Mönchengladbach – Dortmund (lørdag 15:30) 

Et oppgjør som sto for årets (selv)mål i høst. Dessverre mangler Kruse i dette oppgjøret, og Dortmund må finne en annen måte å få hull på byllen på. Etter å ha slått Hoffenheim hele 4-1 på bortebane, ble den seieren fulgt opp av en pinlig cupexit mot lilleputt Bielefeld. Gladbach har klart det Schalke ikke helt klarer, nemlig å slippe inn få mål, samt score de avgjørende målene fremover. Kun 21 baller har kommet forbi Yann Sommer i buret. For Dortmund har tendensen vært annerledes. En særdeles svak sesong har etterhvert endt opp på en tiendeplass. Marco Reus møter gamleklubben, og om Dortmund skal henge med lagene over, så hadde hans nivå kommet bra med her.

Redaksjonens tips: H/U

 

Paderborn – Augsburg (lørdag 15:30) 

To lag som på forhånd var spådd en hard tilværelse i Tysklands øverste divisjon. Men dette er også to lag som overrasket oss i den første delen av sesongen. For Augsburg har suksessen fortsatt, mens for Paderborn går veien der folk flest tippet de, direkte nedrykk. Augsburg kan ta en meget imponerende Europa League-plass med seier her, og med 12-3-12 blir det enten seier, eller tap. Paderborn er inne i en dårlig trend, kun uavgjort mot Hoffenheim er å skryte av på de siste 5.

Redaksjonens tips: B

 

Hamburg – Wolfsburg (lørdag 18:30, Eurosport 2) 

Alle spør seg om Hamburg (endelig?) rykker ned, og med kun 16 mål, så fortjener de absolutt det. Og mot De Bruyne, Schürrle og resten av Wolfsburg-laget, skal det bli meget tøft å ta poeng på lørdagskvelden. Det er vanskelig å se hvordan Hamburg skal klare å ta poengene fra, både Stuttgart og Freiburg venter, men dette er lag som klarer å score mål. Til tross for at de per nå ligger på kvalikkplassen, er de etter min mening det dårligste laget sett under ett, gjennom sesongen. Wolfsburg damper videre i serien, men imponerte ikke mot Freiburg i cupen.

Redaksjonens tips: B

 

Köln – Hoffenheim (søndag 15:30, Eurosport 2) 

To lag som strever med å komme seg der de vil i verden. Hoffenheim vil gjerne til spill ute i Europa, mens Köln er få poeng over de 5 lagene som kjemper for å unngå nedrykk. Köln, med Bård Finne på laget, er en stormakt som vi helst ønsker å se videre i toppdivisjonen. Peter Stöger har klart det Ståle Solbakken ikke klarte, nemlig å tilfredsstille (enn så lenge) utålmodige fans, som til evig tid krever trenerens hode på et fat. Hoffenheim hjemme skal være en motstander som ligger på nivået til Köln, og kampen kan tippe begge veier

Redaksjonens tips: U

 

Stuttgart – Werder Bremen (søndag 17:30, Eurosport 2) 

Etter å ha kjempet seg ut av sumpen, har det stoppet litt opp for Bremen i det siste. De virker å være fornøyd med å havne midt på tabellen. Stuttgart derimot klarte ikke det samme som de grønne, og ligger enda i faretruende vann. Holdt lenge ut mot Wolfsburg, men tapte til slutt 3-1. Stuttgart har følgende motstandere igjen: Augsburg (B) Freiburg (H) Schalke (B) Mainz (H) Hamburg (H) Paderborn (B) Dette er kamper som Stuttgart kan plukke en god del poeng på. Bremen hjemme er dog en motstander som det ikke forventes en knusende seier over.

Redaksjonens tips: U

Denne artikkelen er levert i samarbeid med BLNorge.com

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -