Kontroversielt rødt kort i Dortmund

301

Dortmund – Hamburg 3-0

Det var kanskje enda litt dagen derpå for Dortmund-supportere og spillere på søndag. Europa League exiten lå enda å ulmet i bakhodet, men på motsatt banehalvdel ventet en overkommelig motstander i Hamburg. Hamburg kjemper mot nedrykk (i år igjen) og når flere av de andre lagene på bunnen vinner, så begynner det å brenne litt under beina på Hamburg.

En forholdsvis umotivert åpning av Dortmund gjør at Hamburg kommer til to greie sjanser i førsteomgang. Først er det Müller som sender et skudd like utenfor stolpen. Deretter kommer Schipplock med innbytterpuls. Vinner ballen fra Bender, men alene mot Bürki bruker han aaaaltfor lang tid og Hummels får taklet.

Dortmund våkner litt, og laget uten RAM (Reus, Aubameyang, Mkhitaryan) på banen får vist at trioen på topp ikke alltid trengs. Dortmund har hatt suksess med korte cornere. Flere mål på dødball enn på lenge, og også mot Hamburg funker den. Unggutten Pulisic blir den fjerde yngste målscoreren i Bundesligas historie. Spiller trekant, får ballen igjen inni 16-meteren, bruker et touch for å vende bort og legge til rette i samme slengen. Før han kontant sender ballen hardt i nærmeste hjørne. Vakkert. Dortmund har nå 5 av de 10 yngste spillerne som har scort mål i Bundesliga-historien, lagkameraten til Pulisic, Sahin er blant de.

- Annonse -

En annen som får tillit er Ramos. Ramos viser at han kan bidra til å gjøre Dortmund til et godt fotballag. Spilles fri i bakrom, fosser fremover, drar av to spillere før han curler ballen i hjørnet. Ny vakker scoring. To mål har Dortmund å gå på til pause.

Rett etter pause blir det vanskeligere for Hamburg. Ramos vinner ballen høyt i banen, spiller gjennom Kagawa, som ikke er i offside. Mot Renè Adler runder Kagawa keeperen, men blir meid ned like utenfor 16-meteren. Hamburg har spillere som kan hindre mål bak Adler, men dommer drar opp det røde kortet. Forståelig nok, selv med spillere i posisjon, hindrer Adler såpass mye, og når keeper lager frispark utenfor 16, blir det ofte rødt.

Dortmund har full kontroll, og etterhvert sitter også 3-0. Igjen er det Ramos som scorer. Kagawa leker seg utenfor Hamburgs 16-meter, fyrer av et skudd som Drobný må gi retur på, der dukker Ramos opp og kan enkelt sette ballen i nettaket. Det blir 3. poeng til Dortmund

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -