Krise og kollaps er noen av ordene som skrives i spansk presse idag

296

(Bilde: Sport.es – Messi like mange scoringer som hele Real Madrid så langt)

Det er selvfølgelig Real Madrids serieåpning det snakkes om. Laget som vant nesten alt i forrige sesong har allerede gitt fra seg 7 poeng på 5 kamper. Det er også snakk om 2 lag som har 0 poeng etter 5 kamper, Malaga og Alaves.

Det har vært full runde i midtuken i La Liga denne uken. Laget som var i «krise» før sesongen startet, nemlig Barcelona, har 5 seire og full pott og 17-2 i målforskjell. De har en Messi i storform som allerede har scoret 9 mål – like mange som Real Madrid har scoret. Real Madrid som var sesongens store favoritter på forhånd har åpnet sesongen med 3 kamper på hjemmebane uten seier. 2 uavgjorte og et tap. Mot hhv. Levante, Valencia og Betis. Ikke topplag akkurat.

Vi skal ikke avskrive Real Madrid på noen måte, men til sammenligning så tapte de kun en kamp hele forrige sesong på hjemmebane og 4 uavgjorte. (tapet kom mot Barcelona). Så noe fungerer ikke. De har hatt mange sjanser, men effektiviteten har vært svak. Skader og karantener forklarer noe, men med Ronaldo tilbake i går hjalp heller ikke.

- Annonse -

Andre lag i krise er selvsagt Malaga. Vi sa før sesongen startet at det nykomponerte laget virket svakt. 1-11 i målforskjell og 5 strake tap er så svakt at Michel mest sannsynlig kommer til å få sparken relativt snart om det ikke kommer noen seire på rad.

Alaves er i samme situasjon som Malaga. 0 poeng på 5 kamper. Treneren fikk sparken på søndag etter 3-0 tap hjemme for Villareal.

Barcelona har som sagt åpnet veldig bra. Noen problemer er det rikitg nok. Neymar sin erstatter Dembele ble skadet mot Getafe på lørdag og er nå operert for en skade i låret. Han kommer til å være ute 3-4 måneder. Men de andre nyervervelsene har virkelig vist seg. Høyre back Nelson Semedo er en spiller med fantastisk teknikk og ekstrem hurtighet. Definitivt en røverkjøp. Paulinho kom fra Kina og var vel ikke veldig populært blant fansen. Siste kamp mot Eibar var han kampens store spiller (etter Messi som scoret 4 mål). Paulinho dominerte midtbanen, scoret et og fikk også en målgivende.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -