Kristiansund tapte i Molde: – Vi ødelegger kampen i førsteomgangen

167
Bilde: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

(Molde – Kristiansund 2-0) Til tross for en tidlig straffebom gikk Molde seirende ut av oppgjøret mot Kristiansund. Basen for seieren ble lagt i førsteomgangen.

Allerede etter ti minutter pekte dommeren Kai Erik Steen på straffemerket etter at Birk Risa hadde blitt felt. Ohi Omoijuanfo tok ansvar – og satte ballen over tverrliggeren.

Kun ti minutter senere sendte Eirik Ulland Andersens harde skudd fra 16 meter Molde likevel i føringen. Ola Brynhildsen plasserte ballen i nederste lengste hjørne og doblet ledelsen etter en halvtime.

Ledelsen var fullt fortjent, og vertene kunne ha ledet med flere mål til pausen. I tillegg til Ohis straffemiss vartet KBK-keeperen Sean McDermott opp med flere gode redninger mot Moldes angrepsspillere.

Mener førsteomgangen var for dårlig

Kristiansunds midtstopper Dan Peter Ulvestad mener laget ikke presterte godt nok i førsteomgangen.

– Vi ødelegger kampen i førsteomgangen. Dårlig aggressivitet og passiv i forsvarsspillet. Vi gjør Molde gode og gir dem rom og tid på ball. Vi er bedre i andreomgangen, men får ikke scoring som kan gjøre det spennende, sier han til Fotballnerd.no.

Selv om Kristiansund fikk et par målsjanser etter pausen, var det fortsatt Molde som skapte flest. Særlig Ohi burde ha økt ledelsen. Etter at Eirik Hestad hadde satt ballen i stolpen, havnet returen hos den i dag uheldige spissen. Fra seks meter bommet Ohi på mål. McDermott viste seg også etter pausen å være en hard nøtt å knekke, og dermed ble det ingen flere scoringer på Aker stadion.