Bodø/Glimt åpnet med seier mot Tromsø: – Brutalt møte med effektiv fotball

251
Ruben Yttergård Jenssen er fornøyd med at laget kom tilbake etter å ha ligget under med to mål, men litt skuffet over at det ikke ble 3 poeng. Foto; Brage Æsøy Titlestad, Fotballnerd.no

(Bodø/Glimt – Tromsø 3-0) De regjerende seriemesterne Bodø/Glimt åpnet 2021-sesongen i Eliteserien med seier over nyopprykkede Tromsø. Ruben Yttergård Jensen mener førsteomgangen var brutal.

Før det var spilt et kvarter ledet vertene med to mål på Aspmyra. Erik Botheim stanget inn årets første mål i Eliteserien etter kun sju minutter. Ulrik Saltnes doblet ledelsen fem minutter senere etter en fin kombinasjon.

– Jeg er veldig fornøyd med scoringen. Jeg mener å huske det var et flott angrep, sier Ulrik Saltnes til Fotballnerd.no etter kampen.

– Brutalt

Tromsø var spillemessig på høyde med Glimt, men utnyttet sjansene dårligere. Moses Ebiye kunne ha gitt gjestene en tidlig ledelse, men klarte ikke å styre et innlegg mellom stengene. Samme mann ble løpt opp av Brede Moe da han var på vei til å gå alene med keeper, mens Nikita Haikin reddet mot Eric Kitolano.

– Det ble et brutalt møte med effektiv fotball. Det er vel 3-2 til oss i sjanser til pause, og vi ligger under 2-0. Vi tar med oss masse fra kampen, god læring og så skal vi slå knallhardt tilbake, sier Tromsøs Ruben Yttergård Jensen.

Kampen fortsatte å være jevnspilt også etter pausen. Likevel var det Bodø/Glimt som skapte de fleste mulighetene i andreomgangen. Ti minutter før slutt var Lasse Nilsen uheldig og styrte et innlegg i eget nett under press fra Botheim.

Ikke fornøyd med prestasjonen

Til tross for seieren er Saltnes ikke ukritisk til Bodø/Glimts prestasjon.

– Det er et fantastisk resultat, men ikke en veldig bra kamp. Vi har mye å jobbe med, men deilig å komme i gang, mener 28-åringen.

Resultatmessig fortsetter Glimt dermed der de slapp i 2020. Ulrik Saltnes forteller at tapet av viktige spillere som Junker eller Zinckernagel ikke har vært et viktig tema for laget.

– Det vil jeg ikke si var noe fokus for oss. Hvert år mister vi spillere og hvert år får vi mye, men det var utrolig gøy at Botheim scoret litt, sier han.

Bodø/Glimt spiller sin neste kamp borte mot Kristiansund på onsdag, mens Tromsø tar imot Molde på torsdag.