La Liga – før runde 33

132

Da har vi lagt bak oss en midtuke med tildels dramatiske og tette oppgjør i Europa. Hele seks lag fra La Liga har vært involvert. I CL Barcelona, Atletico og Real Madrid. I EL Atletic Club, Sevilla og Villareal. Det begynner så klart å bli tøft for en del spillere som har spilt de fleste kampene. Det er maks 3 dager med hvile i denne perioden og runde 34 spilles tirsdag og onsdag til uken, så her er det bare å bite tennene sammen.

Spenningen i Ligaen har definitivt tatt seg opp etter at Barcelona har hatt to tap og en uavgjort kamp i de 3 siste oppgjørene. I bunnen av tabellen er det minst like spennende.

Vi har allerede startet runde 33 da Levante tok i mot Espanyol. Kampen endte 2-1 etter scoringer av Perez for bortelaget og Rossi og Medjani for hjemmelaget. Levante som har ligget i bunnen lenge har plukket nok poeng til at de nå ligger nest sist.

Lørdag spilles følgende kamper:
16.00 Getafe – Real Madrid. Madrid-derby. Det skal være stor forskjell på disse lagene. Getafe ligger nå helt i bunnen og har en forferdelig dårlig form. Kun 2 poeng på de siste 10 kampene. Det er veldig vanskelig å se hvordan de skal kunne ta noe fra et Real Madrid lag i god flyt. TIPS B.
18.15  Las Palmas – Sporting Gijon. Las Palmas har funnet formen og klatret jevnt og trutt på tabellen. Sporting ligger veldig dårlig an, og trenger virkelig poeng her. Klarer de å mobilisere noe når de har kniven på strupen? TIPS H.
20.30 Eibar – Real Sociedad. Hjemmelaget i dårlig form. Skal de klare å snu trenden i dette lokaloppgjøret på nordkysten? Litt typisk om Real Sociedad skulle tape når de nettopp har restert over evne og slått Barcelona. TIPS H
22.05 Celta Vigo – Betis. Hjemmelaget har 5. plassen og ligger bra an til å komme med i EL neste sesong. Men de bør ha poeng, og de er klart favoritter mot Betis som varierer veldig i prestasjonene. Celta har kommet seg etter at Nolito kom tilbake fra skade. TIPS H.

- Annonse -

Søndagens kamper:

12.00 Malaga – Athletic Club. Hjemmelaget med litt for lang vei opp til EL-plass. Athletic kjemper med Celta og Sevilla om 5. og 6. plassen. Men bortelaget har en tøff kamp i beina fra torsdag og kvartfinalen mot nettopp Sevilla i EL. Ekstraomganger og straffekonkurranse. Har de klart å få melkesyra ut av beina og skuffelsen ut av hodet? TIPS H.
16.00 Sevilla – Deportivo. Sevilla med en hard kamp fra torsdag i beina. De har heller ikke prestert bra i ligaen i det siste og virker ikke å være i sin beste form. 3 strake tap. Skal de klare å snu trenden her. Deportivo er heller ikke i noen stor form. Kun en seier på de siste 10 kampene (hjemme mot Levante). TIPS H.
18.15 Atletico – Granada. Atletico er i god form og de er godt trent. Det skal bli vanskelig for Granada. Men hvor mye preger CL hjemmelaget. Begynner de å tenke på Bayern? Hvor slitne er de fra utladningen på Barcelona? Granada har knive på strupen og bør ha poeng i bunnstriden. TIPS HU.
18.15 Rayo Vallecano – Villareal. Nesten bunn mot nesten topp. Hjemmelaget bør ikke gi fra seg mye mer poeng. Villareal er nærmest sikret 4. plassen. De har EL kamp på torsdag i beina. De skal ut mot Real Madrid i midtuka og så er det straks Liverpool i semifinalen i EL. Under vanlige omstendigheter ville Villareal vært klare favoritter. Denne kampen kan være en kamp der Villareal velger å hvile en del spillere. De har også Bruno og Rukavina ute med karantene.
20.30 Barcelona – Valencia. Skal hjemmelaget riste av seg skuffelsen fra midtuka og sørge for å trygge liga tittelen? De har ikke levert på normal standard i de siste kampene, men sesongen kan fremdeles resultere i double, så den er på ingen måte ødelagt selv om de røyk ut av CL. Valencia på sin side med ny manager klarte å få en etterlengtet seier mot Sevilla forrige runde. Barcelona har Arda ute med karantene. Neymar sliter med en vond ankel og er usikker. Rafinha likeså. Valencia har Alcacer og Cheryshev på skadelista, men de er i trening igjen og de kan rekke kampen. TIPS H.

Dette er helgens runde, og runden etter der spilles tirsdag, onsdag og torsdag. før runde 35 kjøres i gang på fredag. Det begynner å merkes. Mange kamper er spilt, skader, slitasje, karantener er elementer som kan bli avgjørende i begge ender av tabellen.

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -