Sunnmøre 4.div: Tre straffespark og tre røde kort i 4.divisjonskamp

733

Skodje – Ørsta 3-4

En 4.divisjonskamp som så ut til å ende med 3-3 og fred og fordragelighet mellom spillerne, eksploderte så det holdt da dommer Bjarte Steinsbu fra Brattvåg IL ga Ørsta straffespark flere minutter på overtid. Forøvrig det tredje straffesparket i kampen.

Plutselig ble det vill vest på Skodje stadion. Skodje-spillerne så poenget glippe, og flere av dem raste mot dommer Steinsbu. Og både Skodjes keeper og backen som forårsaket straffen, fikk direkte rødt kort.

Men det røde kortet måtte fram nok en gang etter at kampen var slutt. Da var det en Ørsta-spiller som fikk sitt andre gule, og dermed rødt, av Steinsbu.

Bjarte-steinsbu

Bilde: Dommer Bjarte Steinsbu

Her er dommerens forklaring.

Bjarte Steinsbu forklarer overfor smp.no hvorfor han ga de mange kortene: -Jeg var sikker i min sak da Ørsta-spiss Mats Øvrebotten ble felt, jeg mener straffen var klar. Han som forårsaket straffesparket var direkte ufin i sin kommentar av meg som dommer, og jeg ga ham gult kort. Når han så applauderte kortet, fikk han et nytt. Og dermed rødt. Da straffen skulle skytes, kom Skodjes keeper med veldig grovt språkbruk mot straffeskytteren, dermed ble det nytt direkte rødt kort. Slik språkbruk hører ingen steder hjemme på en bane.

Provoserende oppførsel.

– Og det tredje røde? -Det kom som sagt etter at kampen var slutt. Vi i dommertrioen sto oppstilt i midtsirkelen og takket for kampen til de spillerne som kom bort. En av Ørsta-spillerne takket begge mine assistentdommere for kampen, men overså glatt å takke meg for kampen. Det er provoserende oppførsel, og fortjente et gult kort. Og når han hadde gult kort fra før, ble det nok et rødt kort. Og jeg står inne for alle tre, fastslår den rutinerte dommeren.

Skodje Ørsta

Bilde: Magne Brobakke scorer et av Ørsta sine fire mål.

Mangler oppdragelse.

-Er du hårsår, eller hva mener du er årsaken til at en ellers grei kamp utarter slik? -Jeg mener at en del spillere må lære seg oppdragelse, de kan ike si og gjøre hva som helst bare fordi de er ute på en bane. Mot slutten var språkbruken under enhver kritikk.

Kampen endte altså 4-3 til gjestene fra Ørsta. Som ledet 2-0 ved pause. Men Skodje fikk to straffespark på to minutter midt i 2.omgang, begge satt inn av Eirik Nesset Hjelvik. Samme mann sendte Skodje foran på et frispark, men Ørsta utlignet ved Knut Erik Myklebust rett før slutt.

Og så startet levenet…

Dato: fredag 15.april 2016

Tilskuere: 70

Skodjes lag: Alstad, Rødal, Hjelvik, Petetrsen, Skrede, Fylling, Hellevik, Nilsen, Solheim-Olsen, Erstad, Opsal

Ørstas lag: M.Liaskar, V.Liaskar, Flåskjer, Lianes, Olsen, Jørgensen, Brekke, Brobakke, Nalbant, Orten, Øvrebotten

Mål for Skodje: Erik Nesset Hjelvik 66m,67m,76m

Mål for Ørsta: Jan Marius Brekke 21m, Magne Krogenes Brobakke 46m, Knut Erik Myklebust 86m, Mats Johannessen Øvrebotten 97m

Røde kort Skodje: Håvard Nybøen Rødal 95m, Espen Skarbø Alstad 96m

Rødt kort Ørsta: Preben Olsen 98m

Bilder: Joachim Kroken Åsebø og googlebilder