Videodømte straffen 11 minutter på overtid

311

Høydramatisk og lang kamp i Firenze mellom Fiorentina og Inter.
Vertene fikk en uforventet, men fortjent, utligning i 101. minutt på straffesparken. En veldig omdiskutert avgjørelse dommeren tok med hjelp av VAR, for kveldens tredje gang.

På stilling 2-3 fosset Fiorentina i angrep for å berge et poeng. Et innlegg traff D’Ambrosios bryst og arm. Dommeren blåste straffe og bekreftet den etter en lang on-field review. Bildene viste at ballen gjorde kontakt med siden og, kanskje, med armen etterpå. Generelt sett er dette aldri straffe men herr Abisso torde ikke å ombestemme seg på tampen av en allerede vanskelig kamp. Jordan Veretout var sikker fra elleve meter og kampen endet uavgjort.
Inter spillere var rasende og trener Luciano Spalletti lagde en skikkelig scene på TV etter matchen.

Vanvittig kamp med altfor mye videodømming

Inter hadde jo seier i lomma med bare noen minutter av ordinær tid igjen i et ellevilt oppgjør.
Det begynte på verste mulig vis for gjestene, for Fiorentina scoret på kampens første angrep etter bare 30 sekunder. De Vrij satt Chiesas innlegg i sitt eget mål da han prøvde å dekke Simeones løp. Vecino fant en rask utligning noen minutter etterpå og
Snuperasjon var fullført likefør pause: Matteo Politano forvandlet seg til Robben og kølet et lekkert skudd i hjørnet.
Andre omgangen startet enda bedre for gjestene. VAR signalerte en hands i Fiorentinas boks dommer ikke hadde lagt merke til. Berøringen var klar med det måtte dømmes om det var med vilje eller tilfeldig. Til slutt ble straffen dømt og Perisic tok den kalt og rolig.
Fiorentina ga seg ikke og fikk redusering annullert etter en ny videodømming-episode. Med et kvarter igjen kom 2-3 målet likeve med Luis Muriels lekre frispark. Og da brøt det løs i overtid og i overtids overtid.

Spennende bronsestrid

3-3 åpner igjen striden on tredje- og fjerdeplass. Inters forsprang på Roma og Milan er nå redusert til 2 og 3 poeng henholdsvis. Og skal Lazio vinne den utsatte hjemmekampen mot Udinese, klatrer de opp til -6.
Alle kandidatene er uforutsigbare nok og de skal sikkert garantere en underholdende sluttspurt.

Gullkamp er derimot trolig over allerede. Napoli knuste Parma 4-0 på bortebane mens den var til ingens nytte for Juventus slo Bologna. De regjerende seriemesterne spilte en ganske skuffende og tafatt kamp, og Dybalas mål var temmelig tilfeldig, men tre poeng er tre poeng likevel. +13 med 13 kamper igjen blir Scudettoen i Torino ett år til.
Med Mesterligadrøm i stor fare er det mulig at Juventus skal hevne seg i Serie A. Faktisk har rivalene en ørliten sjanse til bare hvis Den Gamle Dame går videre mot Atletico Madrid.