La Liga – runde 25

158

Runde 25 står for døren, 14 kamper gjenstår denne sesongen. Etter Gijon-Barcelona på onsdag er alle på samme antall kamper. Enkelte journalister i Spania har denne uken uttalt at Barcelona har et godt grep om pokalen allerede. 14 kamper er mye, og mye kan skje, men de leder med 6 poeng på Atletico og 7 poeng på Real. Denne runden byr på noen godbiter der toppoppgjøret må sies å være Atletico mot Villareal.

Runden starter som vanlig på fredag kveld mellom Levante og Getafe. Dette blir et veldig viktig oppgjør for bunnlaget Levante. Skal de bevare håpet om å overleve i Primera Division, så bør de vinne her. Getafe er veldig svake borte, så det er absolutt mulig.

På lørdag får vi se Las Palmas få besøk av ligaleder Barcelona. Det skal være en grei Barca-seier, men Las Palmas har spilt en del gode kamper og tatt mange poeng hjemme. Videre på lørdag har vi Espanyol mot Deportivo La Coruna på Cornella El Prat i Barcelona. Espanyol har for alvor blandet seg inn i bunnstriden. De har ikke vunnet siden 19/12. Etter det har de 2 uavgjorte og resten tap. Dette lukter degradering om de ikke finner ut av det. Deportivo har nesten samme statistikk. Siste seier 19/12, forskjellen er at etter det har de 2 tap og resten uavgjort. Deportivo kan med seier melde seg på igjen i kampen om en EL-plass. I Sevilla tar Real Betis mot Sporting Gijon. Også et oppgjør som er viktig for begge å vinne i forhold til å holde seg på avstand fra nedrykksstreken. Den sene kveldskampen på lørdag spilles mellom Celta Vigo og Eibar. Celta har vært inne i en dårlig periode og har slitt lenge. Nå ryktes det at Nolito skal være på vei tilbake fra skade, men han har vært lenge ute og trenger sikkert noen kamper på å komme i form. Eibar leverer brukbart, men har hatt en liten downperiode også. Ligger an til et jevnt oppgjør.

På søndag starter vi med Rayo Vallecano mot Sevilla. Sevilla må finne seg i favorittstemplet i denne kampen. De er i god form og har levert veldig bra i det siste. Rayo har også hevet seg noe de siste ukene, og er ikke noe dårlig lag. De kan fort overraske her. Kl 16.00 får Malaga besøk av selveste Real Madrid. Malaga har funnet formen og hevet seg veldig etter en svak start. Real er så klart favoritter her, men de har ikke imponert i hver kamp den siste tiden, spesielt ikke borte. En litt heldig seier mot Granada sist. Før det uavgjort mot Valencia og Betis og tap mot Villareal. Etter dette oppgjøret på solkysten får vi et lokaloppgjør i Baskerland. Atletic Club Bilbao mot Real Sociedad. Lag som ofte ligger likt på tabellen, gjerne på øvre halvdel. Sånn er det også nå. Dette blir gjerne et tøft og jevnt oppgjør. Samtidig får Granada besøk av Valencia. Et hjemmelag som er nest sist på tabellen mot et Valencia som har slitt veldig under Gary Nevilles ledelse. Nå fikk Valencia en etterlengtet seier i Europa League torsdag (5-0 over Rapid Wien). Kanskje begynner det stemme litt bedre for Valencia? Runden avsluttes med storkamp mellom Atletico Madrid og Villareal. Hjemmelaget skal ut i CL-kamp på onsdag, det kan påvirke laguttaket noe, selv om et toppoppgjør i ligaen kanskje er vel så viktig som et oppgjør mot PSV.

- Annonse -

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -