Leverkusen med ett godt utgangspunkt før returoppgjøret

85
Bayer Levrkusen med godt utgangspunkt før returoppgjøret mot Rangers. Foto: Wikimedia

Bayer Leverkusen slo Glasgow Rangers 3-1 i Skottland torsdag. Og sikret seg et godt utgangspunkt før returoppgjøret.

Bayer Leverkusen ligger i toppen av den tyske toppdivisjonen Bundesliga,  og er samtidig godt gående i Europa League denne sesongen. Og har faktisk mulighetene til å vinne turneringen. Torsdag tok dem turen til Skottland, hvor dem skulle spille mot Rangers. En kamp som tyskerne hadde kontroll på. Og sikret seg et godt utgangspunkt.

Steven Gerrards tropper avanserte fra en gruppe bestående av FC Porto, Young Boys og Feyenoord, før Braga ble sendt ut i 1/16-finalen, og det ble ingen walk-over for bortelaget. Men Rangers hadde også vanskelig for å true Leverkusen-målet, og dermed fikk gjestene med seg en viktig seier.

Etter 35 minutter blåste dommeren straffespark etter at ballen, gikk i armen på George Edmundson. Etter at VAR gjennomgangen, fikk Kai Havertz en glimrende mulighet til å sende gjestene i ledelsen fra straffemerket. Unggutten gjorde ingen feil, og sendte ballen midt i målet og Rangers-målvakten gikk til venstre. Leverkusen var i ledelsen med 0-1, og det var stillingen til pause.

I andre omgang måtte Rangers derfor jakte på utligningen, og vertene stakk godt av. Alfredo Morelos fikk en sjanse til å snu ting rundt. 54 minutter ut i kampen fikk Ibrox en straffe og Lukas Hradecky var i stand til å sette ballen i nettet etter hans dyktighetsvisning på venstre side. Men Leverkusen spilte tidvis  Rangers ut av banen, noe som resulterte i en 0-2-scoring etter 67 minutter.

Ett skudd ble klarert av forsvarets forsvar, og Charles Aránguiz la ballen rett utenfor med venstre fot. Det var Chileens første Europa League-score i sesongen.

Etter en kort spenning med forsvaret, satte George Edmundson endelig ballen i mål. 75 minutter ut i kampen måtte gjestenes midtforsvar se på når han avsluttet et perfekt innlegg fra høyresiden.

I det 80. minutt økte Aránguiz nesten ledelsen da han krøllte et frispark over forsvarsmuren og nesten i nettet, men gjestenes målvakt kom akkurat der i tide til å slå den utenfor. 1-3 var stillingen i det 88. minutt da Leon Bailey mottok ballen på venstre side av sekstenmeteren. Med et fint skudd klarte han å dra den over til høyre bein, og med dette krøllet han ballen over i det lange hjørnet.

Og det var slik det endte, og det er grunnen til at Bayer Leverkusen har virkelig gode muligheter for videre avansement hvis turneringen ikke avsluttes pga av Coronaviruset. Bayer