Ligue 1 vraker goal-line technology

240

Nok var nok. Etter en ny omdiskutert episode i fransk cup har endelig LFP (Ligue de Football Professionnel) bestemt at mållinjeteknologi ikke skal brukes lenger i 2017-18 sesong.

I PSG-Amiens kamp var dommer, og oppgjøret selv, ‘reddet’ av videodømming, som testes i årets cupen. Adrien Rabiot sin heading var vel over streken da keeper fikk tak i ballen og dyttet den ut, men GLT ikke signaliserte målet likevel. Det tok ett minutt (og VAR) til å godkjenne målet.

Man trenger en maskin til å se dette?

Én måned, tre grove tabber

Det var jo ikke den første gangen man hadde «fantommål» i fransk toppfotball, på tross av det nylig innførte hjelpemidlet. Det skjedde to ganger i desember i Ligue 1 og nå i Coupe de France og.
Forbundets leder Didier Quillot innkalte det tyske firmaet Goal Control til møte like før juletiden og krevet mer oppmerksommhet og høyere nivå i tjenesten. Advarselen falt for døve ører og nå har teknologien fått et fortjent rødt kort.

VAR-eksperiment i cupen har derimot fungert bra, samme som GLT i andre ligaer og i internasjonale turneringer. Derfor er det sannsynlig at neste sesong skal Ligue 1 bringe den tilbake med en annen leverandør.

- Annonse -

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -