Lillestrøm snudde til seier mot Mjøndalen: – Det viser litt den mentaliteten vi har i gruppa nå

185
Lillestrøm-spillerne kunne slippe jubelen løs etter en ny sterk trepoenger. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

Consto Arena, Mjøndalen

(Mjøndalen – Lillestrøm 1-2) Mjøndalen og Albin Sporrong fikk en drømmestart på kveldens oppgjør på Consto Arena. Den tidlige scoringen ble ingen hinder for et seiersvant LSK-lag som snudde til seier i Mjøndalen. Matchvinnerscoringen til Thomas Lehne Olsen var en pangstart drøye tretti sekunder etter hvilen.

Tabellen var klar og tydelig før kveldens kamp i Mjøndalen. Dette var et oppgjør mellom topp og bunn. Mjøndalen har slitt med poengfangsten og lå på kvalikplass med hele 15 poeng opp mot dagens bortelag, som etter halvspilt sesong ligger på en sterk 4.plass i Eliteserien.

Gårsdagens nyhet preget også hjemmelagets lagoppstilling mot Lillestrøm. Stopperkjempen Sondre Solholm Johansen har spilt sin siste kamp i brunt, og nå venter nye eventyr i Skottland med lokaloppgjør mot Celtic og Rangers i Glasgow for hans nye klubb Motherwell. Som følge av Solholm Johansens exit valgte Vegard Hansen en formasjonsendring til 3-4-3 for dagens oppgjør. William Sell og Joachim Olsen Solberg steppet inn i en bakre treer sammen med solide Markus Nakkim.

Sporrong med drømmescoring i åpningsminuttene

Det tok ikke mer enn fire spilte minutter før hjemmelaget tok ledelsen på Consto Arena. Unge svenske Albin Sporrong gjorde alt selv i det han tok ned ballen utenfor 16-meteren, forserte med ballen, før han på vakkert vis curlet ballen i motsatt kryss. Svenskens første scoring i brunt kom på fantastisk vis foran sin egen familie på en av balkongene.

– Det var utrolig kult å score mitt første mål for hjemmefansen. Det var veldig deilig å komme i gang, men samtidig kjedelig når man ikke får et poeng engang. Helst vil man jo vinne så det er veldig kjedelig, konstaterte målscorer Albin Sporrong til Fotballnerd.no like etter kampslutt.

Her hadde Albin Sporrong gitt Mjøndalen en drømmestart på vakkert vis. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

Minuttet senere kom tidligere LSK-spiller Kent Håvard Eriksen til en god mulighet på et hjørnespark. MIF-angriperen fikk god deng i headingen, men Mads Hedenstad Christiansen reddet mesterlig og var raskt oppe med hansken under tverrliggeren.

Etter ti minutter var gjestene på fart fremover. Et lekkert gjennomspill fra Gjermund Åsen sendte toppscorer Thomas Lehne Olsen i gjennom fra nokså skrått hold. Avslutningen fra LSKs toppspiss var allikevel ganske god, men en våken Sosha Makani var raskt nede og med på notene.

Ti minutter senere fikk Lehne Olsen en gavepakke fra Mjøndalen-forsvaret. Et tilbakespill gikk upresist forbi William Sell, og Lehne Olsen dukket opp alene med Sosha Makani. Avslutningen mot nærmeste med venstrefoten var ikke godt nok plassert, og Makani var nok en gang raskt ute og avverget scoring fra LSK-spissen.

Etter drøyt halvspilt 1.omgang var det hjemmelagets spiss, Benjamin Stokke, sin tur til å teste skuddfoten. Fra rundt 25 meter fikk Stokke god deng i avslutningen, men ballen gikk et lite stykke over målet til Hedenstad Christiansen.

I kampens 38.minutt skapte Mjøndalen en enorm sjanse. Fredrik Brustad dro seg fint forbi ute til høyre og la et strøkent innlegg inn i feltet mot Benjamin Stokke. Stokkes heading var god og hadde fin retning mot nedre hjørne, men Christiansen var ute i full strekk og fikk fingertuppene på ballen og ut til corner.

Lillestrøm utlignet like før pause

To minutter før pause skulle den endelig sitte for gjestene. Etter en ganske tam oppvisning de første 45, med noen misbrukte sjanser, var det derfor overraskende at det var den 31 år gamle forsvarsspilleren Tom Pettersson som skulle utligne for de gule og sorte. Forarbeidet til den tidligere MIF-backen Vetle Dragsnes var glimrende, der backen slo perfekt og presist langs matta inn i boksen. Fra 7-8 meter kunne Pettersson sette foten til, og enkelt sette inn 1-1 like før hvilen.

– Det er etter læreboka. Vi får til fint kombinasjonsspill ute på siden, og jeg slår hardt inn på Tom som setter den lekkert inn der. Det var deilig å se den gå inn, og ikke minst veldig viktig mentalt like før pause, sier Vetle Dragsnes til Fotballnerd.no like etter kampslutt.

Lillestrøm-spillerne kunne juble for en svært viktig utligning like før pause. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

Lillestrøm og Lehne Olsen med drømmestart etter hvilen

Etter kun 35(!) sekunder ut i den andre omgangen tok Lillestrøm ledelsen på Consto Arena. Tom Pettersson slo en lang ball i bakrom. Thomas Lehne Olsen hadde allerede startet på løp og var foran en jagende Markus Nakkim. Denne gangen var han sikkerheten selv alene med Sosha Makani og plasserte ballen hardt nede i venstre hjørne, mens Makani var fullstendig sjanseløs og gikk motsatt vei.

Det var mange tilreisende fra Lillestrøm og Kanarifansen under lørdagens kamp i Mjøndalen. Like etter hvilen tok det fullstendig av på bortefeltet. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

I kampens 63.minutt var gjestene nok en gang farlig frempå. Gjermund Åsen forsøkte å curle ballen i lengste hjørne fra drøye 25 meter, men avslutningen gikk et godt stykke utenfor mål.

Etter 72 spilte minutter fyrte nok engang Gjermund Åsen av et skudd fra distanse. Mjøndalen mistet ballen på egen halvdel. Ballen havnet til slutt hos nevnte Åsen, som avsluttet i retning høyre kryss. Avslutningen var dog for svak og ingen problem for Sosha Makani.

Seks minutter senere var det Lars Olden Larsen sin tur til å teste skuddfoten fra distanse. Avslutningen var god og kontant, men Hedenstad Christiansen så utgangen av skuddet og hadde få problemer da han strakk seg ut og reddet kontrollert ut til corner for hjemmelaget.

Åtte minutter før slutt skapte Mjøndalen en ny halvsjanse. Martin Rønning Ovenstad kom seg fri på venstresiden og slo et innlegg inn i boksen. Ole Amund Sveen sto overraskende alene fra fem meter, men midtbanespilleren klarte ikke å få til et ordentlig hodestøt, og ballen trillet inn til Hedenstad Christiansen i LSK-målet.

Tre minutter før slutt fikk Lillestrøm en alle tiders mulighet til å punktere kampen. Tobias Svendsen fant Kairinen på løp inne i feltet. Midtbanespilleren prøvde å plassere ballen nede i lengste hjørne på første berøring, men avslutningen skled av foten og gikk til side for mål.

På overtid fikk Lillestrøm nok en stor mulighet. En frisk Tobias Svendsen utnyttet farten og løp fra egen halvdel med ballen i føttene. Alene med Makani prøvde lynvingen å lirke ballen under beina til MIFs sisteskanse, men nok engang viste Makani klasse og holdt Mjøndalen fremdeles inne i kampen i overtidsminuttene. Det ble allikevel til ingen nytte, og Lillestrøm tok dermed en ny sterk borteseier.

Dragsnes om returen til Consto Arena: – Alltid spesielt å spille mot gamle lagkamerater

Vetle Dragsnes innrømmer at det var spesielt å komme tilbake til Mjøndalen. Samtidig er han ufattelig stolt over lagets moral og oppsummerer dagens kamp som en skikkelig lagseier.

– Det er alltid spesielt å møte gamle lagkamerater som man har spilt med i over tre år og opplevd mye oppturer og nedturer med, sier Dragsnes til Fotballnerd.no og oppsummerer kampen på følgende måte:

– De første tjue minuttene er vi litt trege i alt vi foretar oss egentlig. Vi vet jo hva de kommer med av intensitet, trøkk og entusiasme fra start og vi klarer ikke helt å matche det. Vi blir litt for passive og upresise med ballen. De fikk kampen litt i sitt spor, men så føler jeg vi tar fullstendig over mot slutten av omgangen. Og spesielt 2.omgangen kjører vi på og tørr å være oss selv rett og slett. Det viser litt mentaliteten i denne gruppa, sier Dragsnes til Fotballnerd.no.

Dragsnes syntes det var spesielt å møte gamle lagkamerater i Mjøndalen. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

Etter seieren i Mjøndalen ligger Lillestrøm i skrivende stund på en imponerende 3.plass i Eliteserien. Dragsnes er trygg på at man fremdeles skal videreutvikle sin spillestil utover en spennende høst.

– Det er ekstremt moro å kjempe i toppen av tabellen. Vi har fortsatt hatt fokuset på at vi må tørre å være oss selv og fortsette å utvikle oss. Vi må få ut vårt DNA, avslutter Vetle Dragsnes til Fotballnerd.no.