Liverpool tilbake på vinnersporet

104

Brighton 0 – 1 Liverpool

Etter to strake tap mot henholdsvis tittelrival Manchester City, og mot Wolverhampton i FA-cupen, var Jürgen Klopps menn tilbake på vinnersporet mot Brighton lørdag ettermiddag.

Mohamed Salah ble matchvinner med scoring fra straffemerket like etter pause. Det var egypterens 14. scoring for sesongen, noe som betyr at er delt toppscorer med Harry Kane og Pierre-Emerick Aubameyang.

Liverpool topper nå Premier League 7 poeng foran Manchester City, som spiller hjemme mot Wolverhampton på mandag.

– Det var en lettet Liverpool manager som snakket med Sky Sports etter kampenDet var veldig tøft i dag, en stor kamp. Alle vet hvor vanskelig det er å spille borte mot Brighton, sa tyskeren etter kampen

    – Du er nødt til å være kreativ mot lag som er så godt organisert. Det var en voksen opptreden fra guttene i dag. Jeg synes vi spilte mye bedre i en andre omgangen. Det var ingen fotballopera, men det var en veldig fin sang, oppsummerte Klopp.

Sjansefattig førsteomgang

Kampbildet i første omgang ble som forventet. Liverpool dominerte banespillet, men uten å komme til de store sjansene. Foruten to brukbare muligheter fra Roberto Firmino og Xherdan Shaqiri, hadde Brighton forsvaret god kontroll.

Liverpool ble også muligens snytt for et straffespark, da både Firmino og Virgil Van Dijk ble holdt i trøyen på et hjørnespark midtveis i omgangen.

Salah reddet Liverpool

Like etter hvilen fikk de røde fra Merseyside hull på byllen. Mohamed Salah rev seg løs fra Pascal Gross inne i 16-meteren. Gross svarte med å felle egypteren på klønete vis, og dommer Kevin Friend nølte ikke da han pekte på straffemerket.

Salah tok straffesparket selv, og satte den kontant i det høyre hjørnet, utenfor rekkevidde til hjemmelagets keeper.

Hjemmelaget yppet seg frempå noen ganger etter scoringen, men Liverpool hadde tilsynelatende god kontroll, og hadde også flere lovende muligheter til å øke ledelsen.

Flere scoringer ble det ikke, og dermed tar Liverpool med seg tre viktige poeng hjem til Merseyside.

Lagoppstillinger

Brighton: Button; Montoya, Dunk, Duffy, Bong; Stephens, Pröpper, March, Gross; Locadia, Murray

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Fabinho, Van Dijk, Robertson; Henderson, Wijnaldum, Shaqiri; Mane, Firmino, Salah

Kommentarer

kommentarer