Målløst på Carrow Road

294

Manchester City reiste til Norwich som skyhøye favoritter, men klarte ikke å innfri forventningene. Norwich på sin side forsvarte seg godt, og fortjente det ene poenget.

Ikke uventet tok Manchester City tidlig kontroll over kampen. Bortelaget så mye til ballen, uten å produsere de helt store sjansene. Etter 15 minutter fikk Manchester City frispark i god posisjon. Agüero sendte ballen over muren, men skuddet gikk rett på Ruddy som slo ballen over til en resultatløs corner. Både Agüero og Ruddy kom i fokus igjen etter 28 minutter. Agüero forserte med ballen fra midten, avsluttet fra 15 meter, men Norwichs sisteskanse vartet opp med en strålende redning.

Bamford i tverrliggeren

Manchester City hadde mye ballinnehav den første halvtimen, men hjemmelaget kom mer og mer inn i kampen. Etter 39 minutter fikk Norwich sin første mulighet, og den var i tillegg stor. Patrick Bamford avsluttet knallhardt på halvspretten fra 25 meter, ballen suste forbi Joe Hart, men smalt i tverrliggeren bak den engelske landslagskeeperen.

Toppscoreren ut med skade

Like før pause var Norwich sin fremste målscorer denne sesongen, Nathan Redmond, nødt til å forlate banen med en ankelskade. Redmond har scoret 5 mål for Norwich denne Premier League-sesongen. Norwich lot seg ikke prege av å miste sin toppscorer, og skapte omgangens siste mulighet. Matt Jarvis avsluttet lurt, via en motspiller, men ballen snek seg utenfor stolpen.

Manchester City dominerte andre omgang

Andre omgang startet som den første; Med et bortelag som hadde ballen. Otamendi skapte den første muligheten etter corner, men headingen gikk over mål. Etter 63 minutter trodde de fleste at Agüero hadde skaffet gjestene straffespark, men kampens dommer, Jon Moss, ga et helt korrekt frispark like utenfor 16-meteren. Frisparket fra David Silva var ufarlig, og Norwich fikk klarert.

Det ble mer og tydelig utover kampen at hjemmelaget var godt fornøyd med uavgjort. Manchester City dominerte banespillet, men klarte ikke å bryte igjennom hjemmelagets forsvarsmur.

Etter 84 minutter fikk Norwich sin første og eneste mulighet i andre omgang. Dorrans ble servert ballen på sølvfat på 17 meter, men avslutningen sklei av foten, og gikk utenfor.

Manchester City fortsatte å dominere. Etter 87 minutter ble det kaos i Norwich sin 16-meter. Ballen spratt frem og tilbake, uten at hverken hjemmelaget fikk klarert eller bortelaget fikk avsluttet. Til slutt fikk Norwich ballen unna. Minuttet etter kom Agüero i god posisjon, men avslutningen gikk himmelhøyt over mål.

Stoppet tapsrekken

Norwich holdt ut og tok et meget sterkt poeng hjemme på Carrow Road. 0-0 føles som en seier for hjemmelaget, som har tapt tre kamper på rad før denne. Manchester City må skuffet konstatere at dette er 2 poeng tapt. De er nå 9 poeng bak Leicester på toppen av tabellen. Den luka kan bli enda større hvis Leicester slår Newcastle på mandag.