Marti Cifuentes klar for dansk fotball

412
Marti Cifuentes klar for dansk fotball. Foto: Brage Æsøy Titlestad, Fotballnerd.no

Den danske klubben Aalborg BK kunngjør at Marti Cifuentes blir ansatt som ny hovedtrener fra og med 1. januar.

Cifuentes trente Sandefjord fra mai 2018. Etter nedrykket i 2018-sesongen, ledet spanjolen laget tilbake i Eliteserien. 2020-sesongen avsluttet klubben på en sterk 11. plass. Likevel kunne ikke klubben og treneren bli enig om en ny kontrakt. Dermed var 2020-sesongen Cifuentes’ siste i Sandefjord.

38-åringen har nå funnet en ny arbeidsgiver, og har signert for danske Aalborg BK. Klubben mistet sin hovedtrener Jacob Friis i slutten av oktober, da han valgte å fratre stillingen av personlige årsaker. Siden har Peter Fehrer vært Aalborgs vikartrener. Med Cifuentes’ ankomst blir Fehrer spanjolens assistent.

Les også: Tidligere Raufoss-back klar for Kristiansund

- Annonse -

– Vi har hatt en lang og grundig prosess, der vi hele veien har hatt Marti som en av våre absolutte toppkandidater, og etter hvert som vi fikk snevret inn utvalget, ble han vår foretrukne person. Marti, som er et av de største trenertalenter i skandinavisk fotball, har dessuten gjort et både sterkt og sympatisk inntrykk under våre samtaler, noe som er supplert med toppreferanser fra forskjellige sider, sier klubbens sportssjef Inge Andre Olsen til Aalborgs hjemmeside.

Cifuentes har signert en kontrakt med varighet fram til 30. juni 2023. Han ser fram til tiden i Danmark.

Les også: Kultspiller død – ble kun 37 år gammel

– Jeg er både glad for og stolt av at en klubb av AaBs størrelse og med denne historikken har valgt meg som hovedtrener, og jeg vil gjøre alt for å leve opp til tilliten. AaB er en av de største klubbene i skandinavisk fotball, og klubben fortjener å kjempe om titler. Jeg vil gjøre mitt beste til å utvikle både den enkelte spilleren og laget i riktig retning, siteres Cifuentes på klubbens hjemmeside.

Etter 13 serierunder ligger Aalborg for øyeblikket på syvendeplassen i den danske Superligaen. For klubben fortsetter serien 3. februar med en hjemmekamp mot FC København.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -