Martin Ødegaard nok en gang!

278

Spansk fotball tar nå en liten juleferie. Sesongen mangler en kamp på å være halvspilt og den spilleren som nevnes flest ganger som en av de aller beste er faktisk norsk. Martin Ødegaard har hatt en eventyrlig innvirkning på Real Sociedad så langt i sesongen. Han har scoret noen fantastiske mål, og ikke minst vært mannen bak en stor andel av klubbens mål.

Martin Ødegaard har akkurat rukket å bli 21 år og han er en av de aller beste i ligaen. Det er hans første sesong i La Liga og han har en autoritet og ro i spillet sitt som er formidabel. Man ser at medspillerne vil gi han ballen på samme måte som de fleste i Barcelona ser etter Messi. De vet at det skjer noe bra når han får styre spillet. Han har noen gjennomspill og svært vanskelige valg av og til. De fleste spillere vil velge enklere løsninger for marginene er små og det er stor sannsynlighet for å feile. Det at han hele tiden tør å prøve det geniale vitner om stor selvtillit.

Jeg skal ærlig innrømme at jeg for et par år siden uttrykte ved flere anledninger at valget av Real Madrid ikke var heldig for Martins utvikling. Det så ut til at utviklingen hadde stoppet litt opp. DET HADDE DEN DEFINITIVT IKKE!

Norge har her fått en spiller som absolutt er god nok til å spille på det aller ypperste nivå. Alle journalister som følger Real Madrid tett er helt klar på at Ødegaard ville hevet nivået på Real Madrids midtbane. Flere overskrifter har vært “hent han tilbake så snart som mulig”.

Fotballavisen AS mener nå å vite at Real Madrid har bestemt at Martin skal tilbake i juni. De hevder at han er en viktig del av planene om å bygge et nytt storlag. Det erkjennes hos Los Blancos at de ikke har vært dyktige nok på å fornye laget de siste årene. Det kan man se om man ser på lagoppstillingen da de vant CL i 2016. Det er veldig likt dagens førsterekke. Ronaldo, Pepe og Navas er borte. Ronaldo er ikke erstattet, Varane har overtatt etter Pepe og Courtois etter Navas. Det er mange som ser ut til å ha “bikket” toppen i sin utvikling og er litt på hell. Modric har ikke levert på topp siden han ble kåret til verdens beste spiller i 2018. Ramos gjør langt flere feil en tidligere og er mye skadet. Bale har ikke i startoppstillingen og har ikke Zidanes tillit.

Mye tyder på at vi får en betydelig “ansiktsløfting” i Real Madrid til sommeren. Ødegaard er en av de viktige brikkene og kanskje klarer de å hente Mbappe også?

 

Kommentarer

kommentarer