Mye spenning skal utløses – vi ser inn i krystallkula

152

Etter midtukekampene i Bundesliga er det nå sju kamper igjen å spille. Det går mot det femte ligagullet for Bayern München, mens Darmstadt ser fortapt ut.

Men utenom dette, er det svært åpent, og mye spenning som skal utløses, særlig i bunnen.

Gullet:

Bayern München vinner ganske sikkert igjen. Selv om de tapte mot Hoffenheim tirsdag, har de full kontroll med ti poengs ledelse på RB Leipzig. I realiteten er det 11 poeng, på grunn av den gode målforskjellen.

- Annonse -

Laget har igjen følgende kamper: Borussia Dortmund (H), Bayer Leverkusen (B), Mainz (H), Wolfsburg (B), Darmstadt (H), RB Leipzig (B), Freiburg (H).

De to neste kampene vil avgjøre mye. Det er vanskelig motstand, og det kommer midt mellom Champions League-oppgjørene mot Real Madrid. Det er nok ikke usannsynlig at kampene mot Real Madrid blir prioritert noe høyere, og det kan gjøre at de går på en mine eller to i ligaen. Det må de, om det skal bli spenning. Mest sannsynlig er gullet avgjort i god tid før de møter sin tøffeste utfordrer RB Leipzig i nest siste runde.

Tips: Bayern tar minst 14-15 poeng og det holder i massevis.

RB Leipzig har hatt en fantastisk sesong. Vi tror de beholder andreplassen og får følge av Borussia Dortmund direkte til Champions League, mens Hoffenheim må ut i kvalifisering. (Foto: Twitter @RBLeipzig_EN).

Champions League:

Tre lag ser ut til å være på god vei mot Champions League; RB Leipzig, Hoffenheim og Borussia Dortmund – i tillegg til Bayern München. Sistnevnte har ti poengs forsprang på Köln på femteplass, og spenningen er hvem som tar hvilken posisjon på tabellen fra andre- til fjerdeplass. Fjerdeplassen betyr kvalifisering til Champions League, mens de tre første betyr direkte plass i gruppespillet.

RB Leipzig har følgende kamper igjen: Bayer Leverkusen (H), Freiburg (H), Schalke (B), Ingolstadt (H), Hertha Berlin (B), Bayern München (H), Eintracht Frankfurt (B).
Hoffenheim har følgende kamper igjen: Hamburg (B), Borussia Mönchengladbach (H), Köln (B),  Eintracht Frankfurt (H), Borussia Dortmund (B), Werder Bremen (B), Augsburg (H).
Borussia Dortmund har følgende kamper igjen: Bayern München (B), Eintracht Frankfurt (H), Borussia Mönchengladbach (B), Köln (H), Hoffenheim (H), Augsburg (B), Werder Bremen (H).

I dag ligger lagene slik på tabellen; RB Leipzig 55 poeng, Hoffenheim 51 poeng, Borussia Dortmund 50 poeng.

Det er selvsagt vanskelig å spå utfallet flere uker framover, og ikke minst med tanke på hva kampene mot motstanderne betyr i innspurten. Vi vet at bunnlag ofte får ut noe helt eksepsjonelt når det virkelig gjelder for å stå i divisjonen. Det kan man blant annet tenke på Augsburg som har Hoffenheim og Dortmund i sine to siste kamper. Det er også et innbyrdes oppgjør på Westfalenstadion mellom Dortmund og Hoffenheim som trolig vil få stor betydning.

Tips: RB Leipzig tar 14 poeng og ender på 69 poeng. Hoffenheim tar 12 poeng og ender på 63 poeng. Borussia Dortmund tar 17 poeng og ender på 67 poeng.

Kevin Volland og Bayer Leverkusen har hatt en meget skuffende sesong, men vi tror de berger den delvis i land. Avstanden opp til Europa League er ikke skrekkelig lang. (Foto: Twitter @bayer04fussball).

Europa League:

5. plass gir plass i Europa League og 6. plass gir kvalifisering til Europa League. Laget som vinner cupen skal også inn i Europa League, men er dette et lag som allerede er kvalifisert til Champions League eller Europa League, gir 6. plass direkte plass i gruppespillet og 7. plass gir kvalifisering.

Mange lag er med og kjemper om disse plassene. Köln og Hertha Berlin har 40 poeng, Freiburg har 38 poeng og Eintracht Frankfurt 37 poeng. Borussia Mönchengladbach på 36 poeng, Bayer Leverkusen og Werder Bremen på 35 poeng og Schalke på 34 poeng bør alle ha muligheten til å komme inn her. Dette blant annet fordi Köln, Hertha Berlin og Eintracht Frankfurt har en langt svakere formkurve i vår enn de hadde i høst.

Lag som Schalke, Bayer Leverkusen og Gladbach har skuffet stort i ligaen i år, men en god innspurt vil gi et bra utfall likevel. Freiburg er den store positive overraskelsen som nyopprykket lag.

Tips: Det er såpass jevnt her at det er svært vanskelig å fortuse, men Schalke, Bayer Leverkusen og Gladbach, til tross for skuffende sesong, bør ha såpass kvalitet at de kan ta de tre plassene fra 5. til 7. plass.

Nedrykk:

Et mirakel må til om ikke Darmstadt rykker ned. Med 14 poeng opp til play-off er det kun et spørsmål om tid før nedrykket er klart.

Florent Hadergjonaj scoret for Ingolstadt mot Mainz, og laget har to seire på rad. Men kommer de for sent? Vi tror laget rykker ned. (Foto: Twitter @Schanzer_EN)

Bunnstriden:

Her er det som alltid de store nervepirrende øyeblikkene kommer i innspurten, og det ser ikek ut til å endre seg i år. Ingolstadt så fortapt ut, men med seier de siste dagene mot bunnrivalene Mainz og Augsburg, er de nå virkelig med igjen. Og søndag skal de møte Darmstadt på hjemmebane. Vinner de der, blir det nok svette supportere i Hamburg, Wolfsburg, Augsburg og Mainz.

Bunnen ser i dag slik ut: Wolfsburg 30 poeng, Hamburg 30 poeng, Mainz 29 poeng, Augsburg 29 poeng og Ingolstadt 25 poeng. Ingolstadt ligger på direkte nedrykk, mens Mainz er på play-off.

Før sesongen ville nok både Mainz og ikke minst Wolfsburg i en slik situasjon vært nærmest utopi, mens Hamburg nå har overlevd via play-off to sesonger på rad, og ingen er veldig overrasket over at de ligger der de ligger.

Wolfsburg har følgende kamper igjen: Schalke (B), Ingolstadt (H), Hertha Berlin (B), Bayern München (H), Eintracht Frankfurt (B), Borussia Mönchengladbach (H), Hamburg (B).
Hamburg har følgende kamper igjen: Hoffenheim (H), Werder Bremen (B), Darmstadt (H), Augsburg (B), Mainz (H), Schalke (B), Wolfsburg (H).
Mainz har følgende kamper igjen: Freiburg (B), Hertha Berlin (H), Bayern München (B), Borussia Mönchengladbach (H), Hamburg (B), Eintracht Frankfurt (H), Köln (B).
Augsburg har følgende kamper igjen: Hertha Berlin (B), Köln (H), Eintracht Frankfurt (B), Hamburg (H), Borussia Mönchengladbach (B), Borussia Dortmund (H), Hoffenheim (B).
Ingolstadt har følgende kamper igjen: Darmstadt (H), Wolfsburg (B), Werder Bremen (H), RB Leipzig (B), Bayer Leverkusen (H), Freiburg (B), Schalke (H).

Ser man på oppsettet så har særlig Hamburg noen virkelig nøkkelkamper, da de møter fire bunnlag (inkludert Darmstadt) i de sju siste oppgjørene. Her har de alle muligheter til å avgjøre selv, tre av disse er også på hjemmebane.

Tips: Wolfsburg tar sju poeng og havner på 37 poeng. Hamburg tar ni poeng og havner på 39 poeng. Mainz tar sju poeng og havner på 36 poeng. Augsburg tar fire poeng og havner på 33 poeng. Ingolstadt tar sju poeng og havner på 32 poeng. I såfall blir nedrykk og play-off slik det ligger an i dag.

Så får de neste ukene vise hvor langt ute på viddene disse tipsene er…

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -