Mertesacker: «Fotball gjør meg syk»

524

Per Mertesacker legger opp i mai og, i motsetning til fleste kollegaer, gleder seg masse til dagen han ikke skal ut på fotballbana.
«Jeg skjønner vi er privilegerte men jeg har likevel innsett at det har blitt en byrde. Fysisk og mentalt» – sa den tyske midtstopperen til Der Spiegel.

Det har ikke vært en nylig oppfatning heller, for Mertesacker ikke har trivdes i fotballverden på mange år.
«Før kampene blir jeg så kvalm at jeg enten kaster opp eller har diaré. Det er nesten som om fotball selv er ekkel og gjør meg syk – innrømte han – Jeg husker at alle var så begeistrete om VM2006 i Tyskland: ’sommereventyret’ kalte de den, men for min del var det veldig tøft. Jeg var lettet da vi tapte semifinalen mot Italia. Det var selvfølgelig en skuffende resultat, men alt jeg kunne tenke på var ’det er over! Nå er det endelig slutt!’».

«Det var ikke moro»

På tross av slike negative følelser har midtstopperen hatt en suksessrik karriere: han vant  Meisterschale, DFB-Pokal og DFK-Supercup med Werder Bremen,3 FA Cup og 3 Community Shield med Arsenal og, aller viktigste, VM gull med Tyskland i Brasil. Akkurat nå setter likevel Mertesacker ikke stor pris på trofèene.
«Prestasjoner er det eneste som gjelder. Man kan ikke spille og ha det moro lenger. Vi må levere hele tiden. Av og til synes jeg at mine skader hadde et mentalt opphav mer enn fysisk. Det var kroppen som hjalp sjelen når den orket ikke mer».

En ønsket frigjøring

Altså har Mertesacker lite interesse i å avslutte karrieren i stil. I år har 34åringen spilt bare 11 ganger, men han klager ikke.
«Mange mener at for den er min siste sesong må jeg gi alt, men jeg klarer ikke. Jeg vil heller sitte på benken. Eller på tribunen. Etter avskjedskampen er jeg endelig fri».

- Annonse -

Glem lange, overdramatiske farvel av spillere som ikke vil gi seg og som klenger til hvert eneste siste spilleminutt. Mertesacker ser frem til dagen han skal forlate scenen for godt.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -