Hamburg sparker trener etter sju kamper

112
Etter kun sju kamper har Hamburgs trener Bernd Hollerbach fått sparken. Bilde: Wikimedia.

Hamburgs hovedtrener Bernd Hollderbach har mistet jobben. Etter 6:0-tapet borte mot Bayern, har klubben bestemt seg for å avslutte sesongen med en ny trener. Hans etterfølger blir Christian Titz, som er trener for Hamburgs U21-lag.

- Annonse -

Allerede to dager før kampen mot serielederen hadde Hamburger SV sagt opp direktøren og sportssjefen.

– Slike avgjørelser to dager før kampen, for noen spillere har dette forårsaket større usikkerhet, hadde Hollerbach sagt etter tapet.

Ifølge det tyske sportmagasinet kicker har dette ikke falt i god jord hos Hamburgs ansvarshavende, som heller ønsket seg tydelige beskjeder til laget. Heller ikke sportslig har Hollerbach overbevist. I sju kamper under Hollerbachs ledelse har Hamburg spilte tre ganger uavgjort, og tapt fire kamper. Laget ligger sju poeng bak kvalikplassen, og har ikke vunnet en fotballkamp siden 26. november i fjor. Hollerbach selv er uten seier på 24 kamper som trener (17 i 2. Bundesliga med Würzburg, og sju med Hamburg), noe som innebærer en ny rekord i tysk proffotball.

Hollerbach hadde tatt over som trener etter Markus Gisdol, som fikk sparken i januar. Allerede de forrige ukene har det blitt tydelig at Hamburgs sjefer ikke ønsket å starte den nye sesongen med ham. Nå har de også mistet troen på at han kan avslutte den pågående sesongen med hevet hode.

– Vi har analysert og diskutert den sportslige situasjonen etter 0:6-tapet i München. Til slutt har vi kommet fram til at vi måtte gjøre noe med tanke på våre sjanser i nedryksstriden, sier styremedlem Fran Wettstein til klubbens hjemmeside.

Den nye treneren, Christian Titz, tar over laget ut sesongen. Med Hamburgs U21-lag ledet han Regionalliga Nord, som er på fjerde nivå i Tyskland. 46-åringen har sin første kamp kommende lørdag mot Hertha BSC. I tillegg får Titz støtte av Thomas von Heesen, som foreløpig tar over oppgavene til den oppsagte direktøren Jens Todt.

Kommentarer

kommentarer