Møller Dæhli fremragende da St. Pauli vant derby mot HSV

348
Mats Møller Dæhli. Bilde: Northside, Wikimedia.

(St. Pauli – HSV 2-0) FC St. Pauli – med Mats Møller Dæhli og Leo Østigård i startelleveren – vant derbyet mot Hamburger SV. Mens Østigård gjorde en solid jobb i forsvaret, var Møller Dæhli initiatoren bak begge mål i en underholdende kamp.

Etter 17 minutter slo nordmannen et presist innlegg i boksen. Marvin Knoll headet ballen i stolpen, men Dimitris Diamantakos stanget inn returen.

I andre omgang var Møller Dæhli våken og sentret et frispark kjapt mot Knoll. Sistnevntes pasning styrte Rick van Drongelen i eget nett.

Møller Dæhli var også nær egen scoring. Etter en av de mange kontringer mot slutten av kampen hamret midtbanespilleren ballen i stolpen.

Til tross for tapet var Hamburger SV på ingen måte sjanseløse. Gjestene misbrukte flere kjempesjanser og fikk to scoringer annullert.

St. Paulis hjemmeseier var likevel ikke ufortjent. I likhet med HSV hadde også hjemmelaget flere gode målsjanser som ikke ble utnyttet.

HSV, som fram til denne kampen var ubeseirede i 2. Bundesliga, tapte for første gang siden 1960 på Millerntor og mistet førsteplassen til VfB Stuttgart. Noen gjestesupportere tok det ille opp og kastet pyro på banen mens kampen fortsatt foregikk.

For St. Pauli, derimot, ble det en festkveld. Med åtte poeng etter seks kamper har laget klatret på tiendeplassen.