Messi i storform når Barcelona øker ledelsen i Spania

257

Sporting Gijon og Barcelona møttes i kveld for å spille en hengekamp. En kamp som ble utsatt når Barcelona spilte VM for klubblag. Barcelona var så klart store favoritter og det var et klart overtak fra første stund. Barcelona skapte mange muligheter, men scoret ikke før i 24 minutt da Messi satte inn et typisk mål. Han får ballen på høyre side, trekker seg inn mot midten og fyrer løs med venstre. Den går inn helt borte ved stolpen, godt plassert, men likevel ikke helt patent keeper. Skuddet var ikke veldig hardt. Det tok ikke mer enn 2 minutter før hjemmelaget er ajour. Barcelona slipper stort sett inn mål på kontringer i mot eller dødballer. Dette var en god kontring der litt for mange Barcelonaspillere hadde tatt turen i angrep. Ballen går hurtig fram på venstre side og et perfekt innlegg til Carlos Castro som setter inn utlikningen. 4 nye minutter og Barcelona er igjen i føringen, og igjen er det Messi. Et flott forarbeid av Suarez som sørger for at Messi kan sette inn sitt andre for dagen. Dermed ble dette dagen da Messi scoret sitt mål nr. 300 og 301 på 334 kamper i ligaen. Det ble bare 2-1 til pause, men det kunne absolutt ha vært flere. Neymar hadde en i stolpen og Suarez var alene med keeper et par ganger.

I andre omgang ble det et trykk på samme måte som i første. Gijon hadde ikke så mye å stille opp med. Halilovic, 19-åringen som er på utlån fra Barcelona spilte en brukbar kamp. Barcelona ble etterhver tildelt straffe da keeperen felte Neymar. Suarez skulle ta den denne gangen, men det gikk ikke så bra. Cuellar reddet mesterlig. Men det tok ikke mer enn 5 minutter før Suarez hadde rettet opp inntrykket. Og for et mål det var. Han mottar en ball fra Vidal ved hjørnet av 16 meteren, trekker seg inn og plasserer ballen helt inntil stolpen i motsatt hjørnet med venstrebeinet. En stor prestasjon. Dette var Suarez’ 11 mål på 6 kamper. 77 % ballinnehav viser statistikken, og det sier en del om bildet i denne kampen. En grei seier for Barcelona som nå leder ligaen med 6 moen foran Atletico Madrid og 7 poeng foran Real Madrid.