Rosenborg vant over Odd, etter mål av Vilhjalmsson

621

Rosenborg vant over Odd, etter mål av Vilhjalmsson

Rosenborg vant årets første treningskamp mot et tippeligamotstander da Odd gjestet Abrahallen onsdag.

Rosenborg var det førende lag, men slet med å komme til de helt store målsjansene. Ryggen til Matthias Vilhjalmsson avjorde kampen, for hjemmelaget. Hvor Kåre «Bruttern» Ingebrigtsen fortsatte å rotere på laget, bare fire dager etter forrige treningskampen mot Kristiansund. Eyjolfsson, Gersbach og Midtsjø var alle med fra start denne gang, men det ble en del bytter utover i kampen.Ungutten John Hou Sæter var tilbake i troppen, etter han var ute med skade i oppgjøret mot Kristiansund.

Yann-Erik de Lanlay var foretrukket på venstrekanten, og fikk de to største mulighetene før hvilen. Etter knappe halvtimen burde vingen faktisk ha scoret. Han ble nydelig spilt gjennom av Fredrik Midtsjø, men Odd-keeper Sondre Rossbach var våken å tok avslutningen, som kom fra meget kloss hold. Hvor de sies at han er blant de beste i verden på slike situasjoner – i  dueller mann mot mann innenfor korte avstander.

Men for Odd Grenland sin del var det få med muligheter, de første 45 minuttene. elv om RBK ikke var Odd totalt overlegen i banespillet, var de få avslutningene til Odd av det ufarlige slaget. Hvor keeperen fikk lite å gjøre. Etter hvilen valgte Kåre å legge om til to sentrale midtbanespillere, med Konradsen og Stamnestrø. Gytkjær kom inn og dannet spisspar med Vilhjalmsson.  Noe som viste seg å være smart, for da ble hjemmelaget farligere. Men da målet kom, var det et skikkelig «keepertabbe».

- Annonse -

Vilhjalmsson jaget Odd Grenlands målvakt på et tilbakespill. Rossbach ble stresset, noe som endte med at han dundret ballen i ryggtavlen på spissen, og ballen gikk i mål til 1-0 for hjemmelaget. Det ble også kampens eneste scoring.

– Scoringen var ikke av det fineste slaget, men jeg pleier å legge press på keeperne og idag lykkes jeg. Noen ganger er man heldig, sier Vilhjalmsson

– Er dere i rute til seriestart?

Ja, jeg føler at vi er i fin rute til seriestart. Det har vært en tung treningsperiode i det siste, men det går nok lettere etterhvert, men som sagt jeg føler vi ligger godt an, avslutter Vilhjalmsson.

 

Kampfakta:
Rosenborg – Odd (0-0) 1-0
Treningskamp, Abrahallen
17. februar kl. 15.30

Mål:
1-0 Matthias Vilhjalmsson 54′

Rosenborg (4-3-3):
André Hansen
Jonas Svensson – Johan Lædre Bjørdal (Skjelvik 46′) – Hólmar Eyjolfsson (Reginiussen 80′) – Alex Gersbach (Dorsin 46′)
Magnus Stamnestrø (Jensen 77′) – Anders Konradsen – Fredrik Midtsjø (Gytkjær 46′)
Elba Rashani – Mathias Vilhjalmsson – Yann-Erik de Lanlay (Helland 66′)

Odd manglet tre spillere som normalt ville startet. Både Jone Samuelsen, Fredrik Semb og Steffen Hagen manglet til dagens kamp.

Odd startet slik: Sondre Rossbach  —  Espen Ruud, Vegard Bergan, Lars-Kristian Eriksen (Erik Eikeng i det 80.), Thomas Grøgaard  —  Oliver Berg, Fredrik Oldrup Jensen, Fredrik Nordkvelle  —  Bentley (Ole Jørgen Halvorsen i det 63.), Olivier Occean, Rafik Zekhnini

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -