Rosenborg vant bortekampen mot Maribor

150
Bilde: Jarle Vines, Wikimedia.

(Maribor – Rosenborg 1-3) Alexander Søderlund og Mike Jensen scoret målene da Rosenborg vant den første kampen i Champions League kvalifiseringens tredje runde.

Allerede i første omgang var Rosenborg mest, selv om Gustav Valsvik måtte erstatte Tore Reginiussen etter et drøyt kvarter. Gjestene styrte kampen og hadde ballen mest, men klarte ikke å skape store muligheter.

Birger Meling var nærmest en målsjanse da han havnet i skrått hold foran målet, brukte for lang tid og ble blokkert. Omgangens eneste gode mulighet hadde det ellers passive Maribor-laget: Andrej Kotniks avslutning fra 15 meter fløy så vidt over tverrliggeren.

Fem minutter etter pausen utnyttet Rosenborg sin første mulighet. Alexander Søderlund hamret et frispark fra over tjue meter i keeperhjørnet. Kenan Piric fikk en hånd på ballen, men klarte ikke å styre skuddet rundt stolpen.

RBK var best også etter scoringen, men begge lag kom til noen muligheter i andre omgang. Søderlund viste seg imidlertid å være iskald. Spissen headet Gjermund Åsens innlegg i nettmaskene og doblet ledelsen etter en time.

Maribor slo tilbake drøye ti minutter senere. Marcos Tavares fyrte av et skudd fra langt hold. Via stolpen havnet ballen bak André Hansen.

Rosenborg lot seg ikke imponere og svarte omgående. David Akintola slo en pasning i boksen som Maribors forsvar nesten styrte i eget mål. Vertene klarte å klarere ballen rett før streken. Returen havnet dog hos Mike Jensen som saksesparket ballen i mål.

I de siste tjue minuttene hadde Rosenborgs forsvar stort sett kontroll på det nå offensive hjemmelaget. Kun Rok Kronaveters frispark ble farlig, men gikk til siden for mål.

Rosenborg har dermed et meget godt utgangspunkt før returkampen på Lerkendal neste tirsdag. Om RBK avanser, møter de regjerende seriemesterne på vinneren av kampen mellom Dinamo Zagreb og Frencvarosi TC (1-1 i den første kampen) i Playoff-runden.