Lukaku signerer endelig med Inter

687
Romelu Lukaku i Man United-drakt. Bilde : Dmitrij Golubovich, Wikimedia Commons

En av sommerens mest slitsomme overgangssagaer er over. Manchester United og Inter har kommet til enighet om salget til Romelu Lukaku.
Prisen er 65 millioner euro pluss 10 i bonus. Det tok tid og avbrudde forhandlinger med Juventus, men den belgiske spissen kan nå starte et ny kapittel i sin karriere. Lukaku får en femårskontrakt på 9 millioner per år. Helt forståelig at han var fast bestemt på å forlate Old Trafford.

Ulykkelig i United

United sin trener Ole Gunnar Solskjær hadde vel ikke noe valg. Lukaku hadde trent med Anderlecht i Belgia siden forrige mandag. Et klart hint at han øsnket seg bort.
26åringens tid med The Red Devils var nokså ujevnt. 28 mål på 68 seriekamper er bare brukbare. Langt under nivået han holdte i Everton, da han scoret nesten like mange (25) bare i 2016/17 sesong.
Det er rimelig å påstå at Lukaku aldri funnet rytmen og presset var altfor mye. Supporterne trodde de hadde funnet en ekte målmaskin og uttelling så dårligere ut enn den egentlig var.

Inter: ny spiss, gamle synder?

Altså var exiten nesten uunngåelig. Inter var klart favoritte tidligere i sommer men Juventus viste også interesse i den sterke spissen. Byttehandelen med Paulo Dybala lyktes ikke og da Den Gamle Dame ga opp tok Inter sjansen og kom met et forbedret bud.
Overgangen bekrefter enda en gang, hvis dette var nødvendig, at Mauro Icardi er ferdig i svart og blått. Antonio Conte har uttalt seg mange ganger om saken selv om løsningen ser ikke lett eller klar ut.
Ironisk nok er Juventus fortsatt en mulig destinasjon for måltyven ingen vil ha.

Inter-supporterne er derimot ikke fullstendig begeistrete over Lukaku. De lange forhandlingene er sjelden en god introduksjon men fansene har også tekniske tvil om spissen.
Han har ikke scoret like mange mål som forventet i United og i tillegg er scoringsrekord i toppoppgjørene enda fattigere. Bare ett mål (mot Chelsea for to år siden) i EPL-kamper mot topplagene.
Altså mistenker man at Lukaku mangler en slags killer-instinkt og ikke presterer når det kommer til stykket. Og Inter har allerede en sånn spiss i stallen. En de har prøvd å bli kvitt hele sommeren…
Dessuten har de også brukt gode penger på liknende «toppspillere» som har blitt til kostbare bumkjøp.

- Annonse -

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -