Middlesbrough seiret på Portman Road

110

(Ipswich 0-2 Middlesbrough) Bortelaget holdt nullen for tiende gang denne sesongen, og beseiret Ipswich i fredags-kampen fra The Championship.

Aitor Karankas menn hadde vunnet fem av de siste seks kampene før møtet med Ipswich. Formlaget hadde spilt ligacup mot Everton i midtuka (tapte 2-0), men siden Karanka hvilte mange spillere i den kampen, var det et fullt uthvilt Boro som kom på besøk.

Traktor-guttene på sin side, hadde heller ikke vist så ille form den siste tiden med seks strake kamper uten tap.

Førsteomgangen ble en ganske kjedelig affære hvor begge lag var ganske forsiktige i det de foretok seg offensivt. Det var kun da et retnings-forandret innlegg fra Brett Pitman fant Luke Chambers på bakerste stolpe, at det ble noe særlig farlig.

Adomah våknet

Den andre omgangen startet langt mer livlig. Det var ikke en gang spilt tre minutter av omgangen før begge lag hadde fått hver sin store sjanse ved henholdsvis Pitman for Ipswich og Leadbitter for Middlesbrough.

I det 54.minutt skulle kampen endelig få sin forløsende scoring. Boro-kantspiller Albert Adomah hadde en relativt usynlig førsteomgang, men han skulle virkelig vise hva som bodde i han etter hvilen. Han dro seg fint forbi Ipswich-stopper Tommy Smith, og serverte et nydelig innlegg til Christian Stuani på bakerste stolpe. Den uruguayanske landslagsspilleren knuste Jonas Knudsen i lufta og ga Boro det viktige 1-0 målet.

Etter dette hadde Boro god kontroll på kampen, og de fortsatte å skape målsjanser. Ipswich var lite oppfinnsomme, og klarte ikke å skape det helt store mot et som vanlig bunnsolid Boro-forsvar.

Personlige feil

Ipswich forsøkte alt de maktet å utligne, og sendte folk fremover på banen. Det skulle bortelaget fra nord-øst utnytte.

I det 74.minutt klønet Ipswich-stopper Christophe Berra det skikkelig til for seg selv. Hans klønete inngripen, hvor han bommet på ballen da han forsøkte å heade, førte til at Stewart Downing snappet opp ballen og kjørte overgang. Downing sendte ballen kjapt frem til David Nugent som kom èn mot èn mot Berras stopperkollega, Tommy Smith. Sistnevnte turte aldri å støte i Nugent, og dermed sendte den 30-år gamle spissen inn sitt femte for sesongen via stolpen.

Ipswich var aldri veldig nære en redusering, og det var heller Middlesbrough som kunne satt inn 3-0 da Albert Adomahs avslutning ble berget på streken.

Seieren førte Middlesbrough opp på tabelltopp, foran Brighton som lørdag tar i mot Charlton. Ipswich falt ned til en 8.plass, 11 poeng bak ligalederen.

Mål: 0-1 (54) Stuani (Adomah) • 0-2 (74) Nugent (Downing)

Ballbesittelse: 46% – 54%
Avslutninger: 12 – 15
Avslutninger på mål: 5 – 8