Mjøndalen nære seier mot Vålerenga: – Litt surt å ikke vinne denne

156
Bilde: Bjørn Marstrøm Johannesen, Fotballnerd.no.

(Mjøndalen – Vålerenga 1-1) Vålerenga så lenge ut til å gå på en ny skrell mot Mjøndalen. En sen scoring av Jonatan Tollås Nation sikret hovedstadsklubben ett poeng.

Mjøndalen åpnet kampen best og skapte flere gode muligheter. Den største sjansen fikk vertene av dommeren Kai Erik Steen. Christian Dahle Borchgrevink blokkerte et skudd, og fra foten spratt ballen i hånda. Steen pekte på krittmerket, men Tonny Brochmann satte ballen i stolpen.

Vålerenga, derimot, brukte lang tid på å komme seg inn i kampen. Først i omgangens siste ti minutter begynte gjestene å skape noen farlige situasjoner.

– Det var en fin match av oss. Vi dominerer førsteomgangen, og burde gått til pause med en ledelse, sier Mjøndalens Sondre Solholm Johansen til Fotballnerd.no.

I en mindre sjanserik andreomgang var det på nytt Mjøndalen som åpnet best – og nå belønnet bruntrøyene seg selv. Etter en overgang konverterte Martin Rønning Ovenstad Brochmanns bakromspasning.

Jonatan Tollås Nation utlignet mot Mjøndalen. Bilde: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

I andre halvdelen av omgangen tok Vålerenga styring. Sju minutter før slutt berget Jonatan Tollås Nation ett poeng. Etter en dobbelsjanse kranglet han til slutt den andre returen over streken.

– Det svinger mer i andreomgangen, men totalt sett er det litt surt å ikke vinne denne kampen, konkluderer Solholm Johansen.

Mjøndalen har dermed fire poeng etter to kamper, mens Vålerenga står med fem poeng etter fire kamper. Begge lag skal i aksjon igjen på torsdag: Mjøndalen spiller borte mot Viking, Vålerenga tar imot Molde.

Se vårt bildegalleri fra kampen her (Facebook)