Viking med viktig seier på Åråsen.

175

(Lillestrøm –  Viking 1-3) Viking med viktig seier i Lillestrøms første hjemmekamp for sesongen. Lillestrøm taper 3-1 i sine to første seriekamper i 2021.

Lillestrøm kom best i gang og hadde flere gode muligheter de første tjue minuttene, men de var ikke effektive nok. Det var Viking. Uten at det har ført til mål i de to forrige sesongene, gikk den offensive midtbanespilleren Samúel Kári Friðjónsson for å ta sitt lange innkast. Ballen dabbet mellom Lillestrøms forsvar og keeper Alexandro Crannix og på bakre stolpe kunne den hjemvendte sønnen Zlatko Tripic heade inn sitt første mål for sesongen. Dette virket til å være en vitamininnsprøyting for laget fra Stavanger som før kampen ikke hadde scoret på to kamper og trykket på resten av første omgangen. fem minutter før pause prøver Viking seg igjen med Friðjónssons lange kast. Det går aldri to ganger i en kamp tenkte kanskje noen, men venstre-back Rolf Daniel Vikstøl vinner hodeduellen og og sender ballen i en bue over Lillestrøms sisteskanse og i mål.

– Det er for dårlig, vi gjør ikke jobben vår. Det er alt for enkelt, vi kan ikke slippe inn to mål på det der (innkast), det blir håpløst sier Fredrik Krogstad til Eurosport i pausen.

Lillestrøm kjempet for en utligning de siste minuttene av omgangen, men Viking hadde god kontroll defensivt.

Pål André Helland debuterer for gultrøyene

Viking fikk nok et innkast like etter pause som igjen dabbet gjennom 16-meteren og kunne med en avslutning satt innkast-hat-trick, men slik ble det ikke. I stedet spiste Lillestrøm seg mer og mer inn i kampen, men Viking dro tempoet ned og hadde grei kontroll. Gultrøyene kom til ok sjanser, men keeper Iven Austbø kunne som regel stå helt i ro for å plukke skuddene fra LSK.

Med under ti minutter igjen å spille får Pål André Helland en etterlengtet debut for Lillestrøm, men til liten nytte. Shayne Pattynama, Vikings nysignering fra nest øverste nivå i Nederland kommer seg ned mot dødlinjen og fikk lagt inn, Kabran la tilbake til Friðjónsson som fikk dyttet ballen over mållinjen.

I det 88. minutt får Erling Haalands fetter Jonatan Braut Brunes sin debut for Lillestrøm og fire minutter på overtid gjør han alt selv når han vender opp og fyrer løs fra 16 meter og banker ballen til side for en utspilt Iven Austbø. Dessverre for Lillestrøm åpnes målkontoen for sent og de taper med samme målstilling i de to første serierundene. Gjermund Aasen ville ikke fortelle Eurosport hva Geir Bakke fortalte guttene sine etter kampen, men ros var det neppe.

Jonatan Braut Brunes forteller at han handlet på instinkt:

– Jeg handler på instinkt. Drar først bort ballen for å kunne avslutte, sier Braut Brunes til Fotballnerd.no

– Ikke ulikt din fetter (Erling Braut Haaland)?

– Hehe, det handler egentlig om å terpe mest mulig og så fort som mulig,  fortsetter Braut Brunes.

Innbytteren avslører at han har fått gratulasjonsmelding etter scoringen.

– Ja, Erling sendte meg en gratulasjonsmelding, avslutter Braut Brunes til Fotballnerd.no

– En tøff bortekamp der vi scorer på to innkast. Etter det blir det litt stillingskrig før vi får avgjort kampen med 3-0. De får en redusering som siste spark på ballen. Godt kontrollert bortekamp av oss sier Fredrik Torsteinbø som startet som ving, men avsluttet som back til fotballnerd.no.

– Solid bortekamp hvor vi er effektive på dødballene, og rir seieren ganske kontrollert i land. Ikke pent, men veldig viktig forteller Kristoffer Løkberg til fotballnerd.no.