Henger med i gullkampen takket være billig straffe

151

Napoli vant 1-0 borte mot Palermo i søndagskveldens kamp i Serie A. Det betyr at de fortsatt er tre poeng bak Juventus og slik sett fortsatt er med i kampen om scudettoen.

Det var på langt nær Napolis beste kamp denne sesongen, og scoringen kom etter et omdiskutert straffe midtveis i første omgang. To spillere holdt hverandre i feltet, men dommeren var klokkerklar på at det skulle være straffe til Napoli.

Gonzalo Higuain (bildet) sendte straffen velplassert og knallhardt i nettmaskene og sendte Napoli i ledelsen – som holdt ut hele kampen. Det var hans 27. seriemål i år, og det meste typer på at Higuain blir den første som passerer 30 mål i Serie A siden Luca Toni klarte det i 2005/06-sesongen.

Napoli var det beste laget og vant fortjent, i det som totalt sett var en sjansefattig kamp. Hjemmelaget var sjelden farlig i kampen selv om de kjempet godt, og på mange måter gjorde de det til en «lett» match for Napoli.

Palermo ligger fjerde sist, ett poeng over nedrykksplassen. Forsvarsspillet i denne kampen bør gi optimisme i forhold til å berge plassen.