Napoli og PSG storspilte men uavgjort gagner Liverpool

175

PSG-keeper Gianluigi Buffon engang sa at «to skadete er noen ganger bedre enn én død». Han mente at i noen kamper er uavgjort et tilfredstillende resultat til begge lag, enda mer enn en seier som kan ødelegge det til de som reiser hjem med null poeng.

I kveld på San Paolo var keeperens filosofi helt feil. Napoli og PSG delte poeng i en veldig underholdende kamp men ingen kan feire for Røde Stjernes overraskende seier mot Liverpool kompliserer situasjonen i pulja.
Napoli topper tabellen i Gruppe C med 6, a poeng med parisianerne men de har flere bortemål i head-to-head. Liverpool ligger på Europa-League plass med 5, foran de serbiske mesterne som har 4. Alt er fortsatt åpent og ett av de to topplagene kan fort angre på kveldens uavgjort.

Et jevnt toppoppgjør

PSG startet best mens Napoli var mer forsiktige, til og med bekymrete. Gjestene koset seg med ballen altfor mye og skapte ikke like mye som de kunne. I overtids overtid kom likevel målet da Mbappé driblet seg forbi Albiol og serverte Bernat et lekkert lavt innlegg som bare trengte å tappes-inn.
Ancelotti og sine var rasende for de mente at dommer Kuipers burde ha blåst pause før ballen hadde kommet inn i feltet.

Frustrasjon ga Napoli mer tillit og i andre omgang var den en helt annerledes kamp. Buffon viste at han fortsatt er en toppkeeper med noen imponerende redninger på Mertens og Ruiz. Han var sjanseløs mot Insigne fra elleve meter etter at Thiago Silva slurvete en klarering og selveste Buffon rev Callejón ned.
Kampen roet seg stadig ned for Napoli begynte å ha noen tunge bein og PSG sine stjerner var igjen mer opptatte av individuelle løsninger enn av samarbeidet.
PSG burde ha fått en straffe også men Kuipers vinket spillet videre med en ganske forbløffende avgjørelse. Dette var den siste skrekken til vertene. Napoli viste likevel de har blitt et modnere lag, i stand til å holde sitt mot sterke rivalere uten å miste balansen i angrep og fokus i forsvar.

- Annonse -

Framskritt og stagnasjon

I fjor var det klart at Napoli kunne score mot alle europeiske toppklubber, nå kan de også gjøre det uten å slippe inn 3-4 mål. Carlo Ancelotti har virkelig gitt dem det lille ekstra de trengte.
PSG er derimot like upålitelige som før. Neymar, Mbappé og co. er verdensklasse spillere men de ikke er et lag ennå. Og det spørs om det skal aldri skje.
Alle fire lag kan fortsatt avansere. Napoli har det beste utgangspunktet med Paris og Liverpool i et limbo. Røde Stjerne har ingenting å tape og er altså like farlige.
Det er nesten garantert at ett topplag skal takke for seg, enten fjorårets finalist eller Europas rikeste og mest sløsete.

[pro_ad_display_adzone id=»45261″ info_text=»- Annonse -» info_text_position=»above» font_color=»undefined» font_size=»11″]

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -