Ny Hannover-smell, Stuttgart kjempet tilbake

162

Grunnet god tysk innsats ute i Europa, så blir det flere enn to søndagskamper, som normalt sett er normen. Dette gjør at de spilles kamper samtidig klokken 17:30. Helgens kamper var mellom Hannover og Augsburg, mens Schalke tok i mot Stuttgart på Veltins Arena. Hannover – Augsburg var en skikkelig kamp mot nedrykk, mens Schalke – Stuttgart handlet om hvorvidt Stuttgart ville falle ned til nevnte lag og om Schalke ville ta igjen lagene foran seg på CL-plassene.

Hannover – Augsburg 0-1

Det begynner å tynnes ut med publikummere på HDI Arena, og det er naturlig med tanke på lagets elendige resultater den siste tiden. De som faktisk tok turen, kunne se at det var Augsburg som tok føringen etter knapt 15 minutter. Hannover-spillerne krøller det til for seg selv i det de løper i hverandre. Koo Ja-Cheol får fossere oppover i banen, tar en dragning og kurler ballen lekent i lengste hjørne. En pen scoring, men nok en gang må det stilles spørsmål rundt Hannovers forsvar. Zieler får lite hjelp av sine lagkamerater

En ikke altfor innholdsrik førsteomgang gir ikke mye håp for andre.
Hugo Almeida som kommer inn for hjemmelaget i pausen burde ha gjort det enda vanskeligere for laget sitt. En bevisst albue i hodet på motstanderen blir ikke fanget opp av dommer. Om dommer hadde fått med seg denne, burde Hannover vært redusert til 10 menn, da dette var et soleklart rødt kort. Portugiseren inntar spottlyset nå. Hannover kommer fint fremover, men Almeida er litt for hypp på grøten, og er i offside når han setter ballen i mål.

Svenske Alexander Milosevic får en siste sjanse til å redde ett poeng for hjemmelaget, men headingen på corneren blir reddet av Hitz, som varter opp med en matchvinner refleksredning. Augsburg tar dermed med seg alle poengene sørover. 4 poeng er det ned til Bremen på kvalik, Hannover 6 poeng om til samme plass.

Schalke – Stuttgart 1-1

De blå fra Gelsenkirchen møtte det som har blitt et aldri så lite formlag. Stuttgart har fått forsprang på resten av bunnlagene, etter selv å ha ligget lenge der nede. Et par sjappe seire har sendt laget midt opp på tabellen. 8 poeng bak Champions League, 8 poeng foran kvalik. Schalke på sin side har hatt en meget variabel sesong. 10-3-8 hadde laget foran denne kampen, og denne kampen ble også et bevis på hvor variabel de kan være.

Hjemmelaget åpner ballet, etter en gylden Stuttgart-mulighet tidlig, er det Younes Belhanda som strekker armene i været. Schalke spiller seg pent igjennom forsvaret til Stuttgart, ballen ender opp hos Schöpf som alene med Tyton skyter midt på keeperen. Retur fallen dog gledelig for Schalke-fansen ned hos Belhanda som vinner hodeduellen og header ballen i mål fra 11-meteren. Målet var helt åpent, men svak innsats av forsvaret for å prøve å få ballen unna.

Schalke går til pause med 1-0, men Werner er ikke langt unna på overtid, da innlegget går innom en Schalke-spiller og lander oppå nettaket. Fährmann utspilt der.

Utover andreomgang trykker Stuttgart på for utlikning. Den kommer med innbytter Harnik etter 75 minutter. Stuttgart vinner en corner og får til en heading i feltet. Fährmann må ut med en feberredning, men på returen reagerer Harnik raskest, og får tuppet ballen i mål. Full fortjent.

Kampen kan gå begge veier, men ingen av lagene får flere baller i nettet, derfor blir det poengdeling.