Sted: Skagerak Arena

Tilskuertall: 9144

Resultat: 1-0 (1-0)

Banens beste (skribents mening): Espen Ruud
Ruud, som åpnet kampen med et unødvendig gult kort, var et stort offensivt bidrag for Odd. Kom rundt på kantene og slo gode innlegg som fort kunne blitt til mer enn det ene målet.

To medaljefavoritter barket sammen i en spennende kamp på Skagerak Arena. Odd tok sin første seier mot Rosenborg siden 2004 da RBK savnet fjorårets enere.

Rosenborg startet friskt, og de Lanlay drar seg fint innover i banen etter syv minutter. Skuddet er hardt, men går rett på keeper Rossbach som enkelt slår ballen til hjørnespark. I en periode der det skjedde mye i kampen, hadde også Odd sjanser. Ruud med et flott innlegg mot Occéan. Han får stå helt alene på bakerste stolpe, men en feberredning av Andre Hansen redder Rosenborg.

Utover i kampen fortsatte det frem og tilbake uten de helt store sjansene til noen lag. Etter halvtimen skulle det skje noe. Rosenborg mistet ballen på midten, og en våken Bentley vant ballen. Ruud kom på en flott overlapp, og Ruud med nok et fint innlegg. Inne i feltet står Nordkvelle halt alene, og bredsider ballen inn bak sin gamle lagkamerat, Andre Hansen.

Kun fem minutter senere er Ruud på plass igjen. Nok et godt innlegg treffer hodet på en stupende Steffen Hagen. Andre Hansen vartet opp med nok en god redning, og holdt Rosenborg inne i førsteomgangen i Skien.

Rosenborg mer med i andreomgangen, og tar kontroll fra start. Etter 51 minutter kommer Skjelvik på en fin overlapp på venstresiden. Et fint innlegg ender på bakerste stolpe, der en totalt umarkert Rashani venter. Han skal bare sette hodet på ballen, og styre den på det åpne målet. Det skjedde altså ikke, og det sto fortsatt 1-0 til Odd.

Flere innlegg fra Rosenborg utover i omgangen, og i det 66. minutt er Gytkjær i enden av et. Han header ballen tilbake i feltet, men Konradsen klarer ikke å styre ballen på mål. Elleve minutter senere er det et dårlig innlegg som blir slått inn. Det går i gjennom hele feltet, men på bakerste stolpe lurer den tidligere Start-spissen Matthias Vilhjalmsson. Han sklir ballen utenfor målet, i det som viste seg å være en eventyrlig sjanse.

Ni minutter før slutt viste Jonas Svensson hva han kan. Drar av Odd-backen, og drar seg inn i 16-meteren. Han spiller ut 45 til Mike Jensen, som plasserer ballen like utenfor mål.

Rosenborg best i andre omgang, men klarte ikke å holde unna mot et bunnsolid Odd-lag.

Lagene:

Odd: Rossbach – Ruud, Berge, Hagen, Grøgaard – Samuelsen, Jensen, Nordkvelle – Bentley, Occéan, Zekhnini.

Rosenborg: A. Hansen – Svensson, Reginiussen, Eyjolfsson, Skjelvik – Jensen, Konradsen, Midtsjø – Rashani, Gytkjær, de Lanlay