Viktig Hoffenheim-seier, Målrikt i Ingolstadt

177

Darmstadt – Augsburg 2-2

Et aldri så lite bunnoppgjør i Darmstadt, begge lagene hadde lik poengsum inn mot oppgjøret, og begge lagene går ut av oppgjøret med samme poengsum. Kun 2 poeng ned til Frankfurt på kvalikkplassen var begge lagene før runden, så en seier her ville gjort mye for sesongen videre. Hjemmelaget tar seg av den første scoringen. Augsburg gjør en elendig klarering, som til slutt ender med at Hitz må gi retur på et farlig skudd. Vrancic er først på ballen og putter den i det åpne målet. Darmstadt går så opp i en 2-0 ledelse fem minutter før pause. På corneren stuper Wagner frem og får stangen ballen kontant i mål, pent. Augsburg kjemper seg dog tilbake. Først er det Feulner som fra langt hold fyrer ballen i mål via stolpen, deretter, minutter før slutt, får Augsburg straffe. Ja-Cheol får en liten dytt i ryggen, som dommer legger merke til. En av mange situasjoner som oppstår i løpet av en kamp. Dommer må tydeligvis ha lagt godt merke til denne, og dømmer straffe. Den setter Finnbogason sikkert i nettet. Utover målene som ble scort var dette en attraktiv kamp. Begge lagene hadde et forsøk i metallet, Darmstadt 3 minutter på overtid. Augsburg fikk tidligere et mål annulert som følger av frispark imot. Så at det ble uavgjort her var greit.

Hoffenheim – Wolfsburg 1-0

Å ta seg videre til kvartfinalen i Champions League var visst enklere for Wolfsburg, enn å ta poeng mot Hoffenheim. Hjemmelaget tok føringen fra start av, og fikk kjapt uttelling. 2 minutter er gått når Kramaric gjør alt selv. I motsetning til kamp nevnt ovenfor, så var dette heller en trassig opplevelse for publikum. Hoffenheim kan avgjøre kampen når keeper Kasteels er litt for uforsiktig i eget felt og tildeler Hoffenheim straffe. Han retter derimot opp for seg selv når han reddet Vollands forsøk. Wolfsburg klarer ikke å ta igjen den ene scoringen, og Hoffenheim tar kanskje en overraskende seier. Dette var lagets tredje strake hjemmeseier, men til tross for dette er Hoffenheim fortsatt under streken, A-poeng med Frankfurt. Wolfsburg har enda ikke helt hengen på den viktige fjerdeplassen.

Hannover – Köln 0-2

Vi kan dessverre snart konstatere at Hannover blir en av to klubber som må ta den tunge turen ned. De ligger helt sist, og med tap i dag er de seks poeng bak nettopp Hoffenheim og Frankfurt. Til tross for en oppløftende førsteomgang med flere gode sjanser til hjemmelaget, er det Köln som tar føringen rett før pause. Zieler er utspilt, og på åpent mål får Bittencourt stå helt alene og sentre ballen i mål. Særdeles tungt for alle Hannover-spillere og supportere. Tungere blir det etter timen når Bittencourt setter sitt andre. Ungutten har ikke hatt en nevneverdig god karrière i Dortmund, Köln og dagens motstander Hannover, men dette var hans tredje mål på to kamper. Hector vinner ballen, som ender opp hos Bittencort, han klinker ballen hardt i hjørnet. Zieler har null sjangs. Hannover makter ikke å komme tilbake, og dermed får Köln alle poengene, og med det en viss mulighet for Europa League, selv om resultatene skal gå deres vei.

Mönchengladbach – Frankfurt 3-0

Lett match for Gladbach mot det synkende skipet som er Frankfurt. To keepertabber gir godt grunnlag for «føllene». Hrádecký, Frankfurts finske keeper, tuller det til etter 35 minutter. En elendig utboksing på et frispark ender rett i føttene på Stindl, og til tross for at Hrádecký får en fot på ballen, klarer han ikke å hindre at ballen går i mål. Tabbe nr to er enda grovere. Keeperen prøver å etterligne Neuer, med fryktelige konsekvenser. Hrádecký er ute på 40 meter og skal klarere, han får ikke klart treff på ballen, som går rett til Raffael. På åpent mål kan Raffael sende ballen fra langt hold og til 2-0. Dahoud gjørt alt selv for å avgjøre kampen ti minutter før slutt. Fri på venstresiden, finter han vekk backen, fra skrått hold har han alternativer bedre plassert, men Dahoud med en «cheeky» avslutning ved nærmeste stolpe fikser biffen. Gladbach setter med det press på de andre lagene i kampen om Champions League. Frankfurt er ille ute om de ikke tar poeng snart.

Ingolstadt – Stuttgart 3-3

Et lag notorisk for målrike kamper, mot et lag som knapt scorer og slipper inn mål. Kun poenget skilte disse lagene foran oppgjøret, og som nummer 9 og 10 på tabellen så kan begge lag teoretisk rykke, samt ta en Europa League plass. Allerede etter 4 minutter kommer scoring nummer en. En horribel pasning bakover fra Stuttgart sender Hartmann fri, han bruker sleggen og hamrer ballen opp i nettaket, et skudd ut fra intet. Bortelaget svarer med en gang. Plutselig er hele Ingolstadt borte og Kostic alene igjennom, istedenfor å legge inn foran mål, velger han å avslutte selv, går det også, 1-1! Vi må vente helt til ti minutter ut i andre på dagens tredje. Ingolstadt har frispark i farlig posisjon, det blir farlig slått også, for Leckie kommer på ballen og header ballen hardt i mål. Deretter får Ingolstadt enda et frispark i farlig posisjon, denne gangen lyser det skuddvarsel. Nysigneringen til Ingolstadt, Lezcano tar avstand, og smeller ballen i krysset, meget vakker første scoring i Bundesliga for spilleren. Stuttgart kommer tilbake, og først er det Rupp som ønsker poeng. Frispark sendes langt opp, Rupp plukker opp nedfallsfrukten, og tupper ballen i mål. Fem minutter før slutt sitter utlikningen. Matip avskjærer Kostic på vei mot mål på lovlig måte, men i kampen om andreballen går det galt. Matip blir litt for het på grøten, og sender Kostic i bakken. Dommer står godt plassert og dømmer straffe. Den sender Didavi sikkert i mål. Det ender 3-3 i Audi-byen.