Før Bundesliga-sesongen 2020/21: Eintracht Frankfurt

138
Eintracht Frankfurt logo

Den nye Bundesliga-sesongen nærmer seg, og fram til seriestart analyserer Fotballnerd.no hver klubb. Neste klubb er Eintracht Frankfurt, som ønsker seg en mer stabil sesong enn sist.

Fra Bundesligas grunnleggelse i 1963 fram til 1996 spilte Frankfurt permanent på øverste nivå. Selv om laget aldri nådde helt opp og ikke klarte å få sitt andre seriegull etter 1959, nådde Frankfurt flere gode plasseringer i Bundesliga. I tillegg vant klubben cupen fem ganger. Etter det første nedrykket i 1996, fikk laget imidlertid noen flere, om kortvarige, opphold i 2. Bundesliga.

Først i 2012 var Eintracht Frankfurt tilbake for godt. Til tross for et nesten-nedrykk i 2016, da laget klarte seg i kvalifiseringen, har laget gitt sine supportere mye å være glad for. I 2013 nådde Frankfurt sjetteplassen, i 2018 vant laget cupen og sesongen etter spilte Frankfurt semifinalen i Europa League. Fem av åtte sesonger siden opprykket har Frankfurt avsluttet på øvre halvdel.

Sesong 2019/20

Før sesongen mistet Frankfurt Luka Jovic, Sebastien Haller og Ante Rebic, tre viktige offensive spillere. Til tross for at Frankfurt måtte kjempe seg gjennom kvalifiseringen i Europa League, var starten i Bundesliga noenlunde vellykket. Etter 5-1-seieren mot Bayern München i den tiende serierunden, var laget på syvendeplassen, kun ett poeng bak tredjeplassen.

- Annonse -

Fram til jul ble nye drømmer om Europa imidlertid erstattet med redsel for nedrykk. Frankfurt tok kun ett poeng på sju kamper, falt på 13. plass og hadde kun tre poeng avstand til kvalifiseringsplassen.

Frankfurt prestasjoner fortsatte å svinge i andre halvdel av sesongen. I de første fire kampene i 2020 tok laget ti poeng, bare for å tape de påfølgende fem kampene.

Mot slutten av sesongen var Frankfurt på rett spor igjen. Laget tapte kun én av de siste åtte kampene, og avsluttet sesongen på niendeplassen.

Overgangsmarked

Spillere ut

Mijat Gacinovic (TSG Hoffenheim), Lucas Torro (CA Osasuna), Sahverdi Cetin (Ankaragücü), Patrick Finger (SVO Biebesheim), Dejan Joveljic (Wolfsberger AC, lån, var på lån i RSC Anderlecht), Rodrigo Zalazar (FC St. Pauli, lån), Nils Stendera (Lok Leipzig, lån), Jan Zimmermann, Marco Russ, Gelson Fernandes (alle lagt opp), Jonathan de Guzman (uten klubb), Ante Rebic (AC Milan, var allerede på lån)

Frankfurt har mistet noe erfaring, men ingen spillere som har vært bærebjelker på banen. Mijat Gacinovic ble byttet med Steven Zuber.

Spillere inn

Andre Silva (AC Milan, var allerede på lån), Steven Zuber (TSG Hoffenheim), Ragnar Ache (Sparta Rotterdam), Jabez Makanda, Fynn Otto, Yannick Brugger, Lukas Fahrnberger (alle U19), Aymen Barkok (Fortuna Düsseldorf, var på lån), Jetro Willems (Newcastle United, var på lån), Tuta (KV Kortrijk, var på lån), Simon Falette (Fenerbahce, var på lån)

Andre Silva ble kjøpt etter en sterk debutsesong. Fleksible Steven Zuber øker de offensive mulighetene. Ragnar Ache er en ung og lovende spiss.

Tropp

Keeper

Kevin Trapp er en god førstekeeper. 30-åringen med fire landskamper for Tyskland har ingen større svakheter, og er som regel solid. Frederik Rønnow har ingen sjanse å kapre plassen og ønsker derfor å bytte klubb. Felix Wiedwald er tredjevalget.

Forsvar

36 år gamle Makoto Hasebe holder fortsatt koken. Den taktisk smarte og rolige japaneren har spilt en viktig rolle som den sentrale spilleren i Frankfurts trebackslinje. Han blir trolig flankert av de hode- og duellsterke midtstopperne Martin Hinteregger og David Abraham. Hinteregger tar ansvar i forsvaret og har utmerket seg som målscorer ved dødballer. Det første alternativet i midtforsvaret er lovende Evan N’Dicka som er kapabel til å sikre seg en plass i startelleveren. Returnerte Tuta kan også være et alternativ, mens Simon Falette skal forlate klubben.

Midtbane

Frankfurt har flere gode alternativer for de sentrale posisjonene i Hütters 3-5-2-system. Dominik Kohr, Sebastian Rode og Djibril Sow er brukbare både i det defensive og i det offensive spillet. Stefan Ilsanker er et mer defensivt alternativ. Både Daichi Kamada og Steven Zuber egner seg for en mer offensiv rolle. Kamada har utviklet seg godt forrige sesong og tatt nivået i Bundesliga. Nysignerte Steven Zuber kan brukes på flere posisjoner, men har sine styrker i det offensive spillet.

Plassen på venstrekanten tilhører Filip Kostic. Den kjappe og aggressive serberen er Frankfurts viktigste kreative spiller, og bidrar som regel mye i det offensive spillet. Bevegelsene bakover er ikke alltid like målrettede. Med sin store fleksibilitet er Steven Zuber et alternativ på kant.

På den andre siden har ikke Frankfurt like stor offensiv kvalitet. Danny da Costa og alternativene Almamy Toure og Timothy Chandler er heller høyrebacker enn kantspillere, men kan likevel utføre jobben som vingback tilfredsstillende. Frankfurt jakter Ajdin Hrustic (Groningen), som er en mer offensiv spiller.

Angrep

Først og fremst kjemper Andre Silva, Goncalo Paciencia og Bas Dost om de to plassene på topp. Dost agerer som en klassisk nummer ni og må mates med pasninger i boksen. Paciencia er teknisk god og kan holde på baller. Det samme gjelder for Andre Silva, som også har god forståelse av spillet og som tar smarte løp. Alle tre spisser er i tillegg gode avsluttere. Frankfurt mangler imidlertid litt tempo på topp: 22 år gamle Ragnar Ache er den kjappeste av spissene, men det er uvisst hvor mye spilletid nysigneringen kan regne med i sin første sesong.

Trener

Adol «Adi» Hütter har trenererfaring fra både Østerrike og Sveits. Han startet sin karriere som trener for Red Bull Salzburgs andrelag. Via Altach og Grödig kom han tilbake til Salzburg, denne gangen som trener for førstelaget. Til tross for å ha vunnet cupen og serien, ble Hütter kun ett år i klubben. Etter Salzburg ledet han Young Boys til to seriesølv og ett seriegull, før han i 2018 signerte for Eintracht Frankfurt.

Som mange andre trenere i Bundesliga, har Hütter blitt preget av Red Bull-systemets fotballfilosofi. Østerrikeren ønsker i hovedsak aggressiv pressing og gegenpressing og kjappe pasninger framover så snart ballen er vunnet. Hütters mål er offensiv og attraktiv fotball. Likevel har Hütter vist at han er i stand til å tilpasse noen aspekter ved sin spillestil om motstanderne skulle gjøre det nødvendig.

Klubb

Corona-krisen har hatt konsekvenser for Frankfurt. Den gode perioden med cupgullet i 2018 og et langt Europa-eventyr sesongen etter har ikke bare utløst begeistring, men sørget for at klubben kunne vokse på alle områder. Denne veksten har nå fått en bråstopp på grunn av pandemien. Frankfurt er ikke på vei til å konkurs, men har heller ikke god råd til å kjøpe nye spillere.

Likevel har forventningene blant supporterne økt. Særlig i en sesong der laget ikke må håndtere stor belastning på grunn av mange internasjonale kamper, forventes det at Frankfurt presterer mer konstant. Likevel er de fleste supporterne realistiske i sine forventninger. Så lenge laget spiller god fotball, vil en plass på øvre halvdel godkjennes, selv om det ikke blir Europa-spill neste år heller.

Vurdering

En ny plass på øvre halvdel er også det Frankfurt kan forvente. Troppen er godt balansert og har god bredde. For at laget skal klare å komme seg til Europa, må alt klaffe.

Les om de andre klubbene i Bundesliga før sesongen 2020/21:

Hertha BSC

Union Berlin

FC Schalke 04

1. FC Köln

FC Augsburg

Werder Bremen

Arminia Bielefeld

VfB Stuttgart

Tysk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger tysk fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -