Reaksjoner etter runden i Obosligaen

176
Håkon Lorentzen avgjorde kampen for Åsane mot Start. Foto: Brage Æsøy Titlestad, Fotballnerd.no

Her er en oppsummering av dagens kamper i Obosligaen.

Artikkelen er utarbeidet av Brage Æsæy Titlestad (fotograf Åsane – Start) Ronny Lia Aasmundseth og Torbjørn Andersen

Grorud – KFUM  2-2 (2-1):
Mål: 0-1 Aaron Kiil Olsen (17), 1-1 Oscar Aga (26), 2-1 Christos Zafeiris (40), 2-2 Jesper Taaje (51)

Det ble en jevn affære resultatmessig. Gjestene tok ledelsen 1-0 ved Taaje. Aga scoret nok en gang for Grorud. Zafeiris sendte hjemmelaget foran 2-1 men Taaje utliknet til 2-2. Det ble også sluttresultatet.

Groruds Henrik Bredeli fornøyd med første omgang.

– Vi gjør en svært god første omgang, men andre omgang blir dessverre ikke like vass, og vi slipper KFUM mer inn i kampen. Blir etter hvert en åpen kamp med sjanser til begge lag. Vi skulle ønske vi kunne ha kontrollert andre omgang bedre, sier Bredeli til Fotballnerd.no

-En dårlig første omgang, ser ikke ut som at vi møter opp egentlig. Spiller bort altfor mye baller. Så får vi 1-0 litt mot spillets gang og burde klart å justere det litt, men Grorud fortsetter og være best i omtrent alt og leder fortjent til pause. I andre omgang så synes jeg vi er mye bedre, justerer ting og har god kontroll. Det er utrolig deilig at første scoring sitter i derbyet i dag etter den svake første omgangen personlig og lagmessig, sier KFUMs Jesper Taaje til Fotballnerd.no.

Åsane-spillerne feirer scoring. Foto: Brage Æsøy Titlestad, Fotballnerd.no

Åsane – Start 2-0 (1-0):
Mål: 1-0 Håkon Lorentzen (13), 2-0 Lorentzen (85)

En dobbel fra Håkon Lorentzen var nok til å senke Start. Det første målet kom etter 13 minutters spill og det andre etter 85 minutter.

Start tapte mot Åsane. Foto: Brage Æsøy Titlestad, Fotballnerd.no

-Jeg synes vel det var en forholdsvis jevn kamp. Det er vanskelig å spille mot Åsane. Men i perioder lykkes vi med presset, andre tilfeller ikke, sier Starts Eirik Schulze til Fotballnerd.no og fortsetter:

-Vi klarer også å beholde ballen en del. Forskjellen på lagene er effektiviteten og kliniske avslutninger. Vi spiller oss frem men kommer ikke til de store avslutningsmulighetene. Så vi må opp noen hakk til neste kamp, sier Schulze.

Start måtte reise hjem etter tap mot Åsane. Foto: Brage Æsøy Titlestad, Fotballnerd.no

Håkon Lorentzen oppsummerer kampen slik:

-En jevn kamp egentlig der vi skaper de aller største sjansene. Vi får mange fine overganger. Vi blir trykt litt bakover i perioder men vi slipper de lite til. Alt i alt en fortjent seier, sier Lorentzen til Fotballnerd.no.

HamKam – Strømmen 2-0  (2-0)
Mål: 1-0 Kristian Eriksen (15), 2-0 Kristian Onsrud (45)

Sterk seier av Kjetil Rekdals mannskap. Kristian Eriksen sendte hjemmelaget foran etter et kvarter. Kristian Onsrud doblet til 2-0 etter 45 minutter. Dermed melde HamKam seg på i toppen av tabellen igjen.

-Under pari fra oss. Målene vi slapp inn skal ikke skje på dette nivået. Må opp på mange områder for å begynne å vinne kamper. Samtidig må vi begynne å omsette sjansene våre, sier Strømmens Magnus Aleksander Tvedte til Fotballnerd.no.

HamKams Kristian Onsrud oppsummerer på denne måten:

-Jeg synes vi er solide defensivt, slipper til lite sjanser, sett bort ifra noen kontringer i starten av kampen. I tillegg klarer vi å skape en del offensivt og er bedre med ball, noe vi tidvis har slitt litt med i noen av de første kampene. Andre omgang er bedre enn første, og synes vi er voksne og opptrer fornuftig med tanke på at vi leder 2-0!, sier Onsrud til Fotballnerd.no.

Jerv – Bryne 2-1 (0-0)
Mål: 0-1 Meinhard Olsen (74), 1-1 Iksa Fandi Ahmed (75), 2-1 John Olav Norheim (90+2)

Bryne tok ledelsen 1-0 men Jerv utliknet minuttet senere. På overtid avgjorde Jerv kampen. Det må være veldig bittert for Jahn Halvor Halvorsen og hans mannskap.

-Har vanskelig for å finne ord i det hele i dag…beklager er så j… forbannet!, sier Brynes Robert Undheim til Fotballnerd.no.

-Hva gjør deg mest forbannet?

-At vi igjen med en mann mer ikke klarer å gjøre det til vår fordel. Men faktisk taper kampen, sier Undheim.

-Hva tror du grunnen til det er? Tar dere litt for lett på oppgaven når dere blir 11 mot 10?

-Vet ikke… vi må finne utav dette når laget møtes igjen på trening. Så legge det bak oss, sier Undheim.

Ranheim – Sogndal  0-4 (0-3):
Mål: 0-1 Kristoffer Nesso (1), 0-2 Kristoffer Hoven (3), 0-3 Kristoffer Hoven (15) og 0-4 Daniel Eid (67)

Sogndal scoret tre tidlige mål og det avgjorde kampen. Daniel Eid fastsatte sluttresultatet til 4-0. En meget sterk borteseier av Eirik Bakkes mannskap.

Kristoffer Hoven fornøyd med å rette opp litt av den dårlige sesongstarten:

– Vi starter kampen veldig bra, med to scoringer på tre minutter. Også scorer vi igjen etter femten minutter, som gir mye energi og selvtillit. Vi er veldig gode fra start til slutt. Veldig viktig seier med tanke på den svake starten på sesongen. Vi leverer kanskje den beste bortekampen på to år, sier Hoven til Fotballnerd.no

Ranheims Marcus Mehnert oppsummerer kampen slik:

-Vi taper kampen etter 20 minutter! Etter det ligger Sogndal med 11 mann på 25 meter! Da blir det vanskelig å hente opp 3-0. I dag er det blytungt å være Ranheim-spiller, men nå skal vi nullstille og reise oss, sier Mehnert til Fotballnerd.no og fortsetter:

-Det bor mye i denne gjengen, men starten på sesongen har vært tung. Nå ser vi fremover, for ingenting snur så fort som i fotball og det skal deles ut ekstremt mange poeng på de resterende kampene, sier Mehnert.

Sandnes Ulf – Raufoss 1-1 (1-0):
Mål: 1-0 Erlend Hustad (38), 1-1 Marius Svanberg Alm (90+8)

Sandnes Ulf så ut til å gå mot seier etter Erlend Hustads scoring syv minutter før pause. Marius Svanberg Alm ville det annerledes og scoret åtte minutter på overtid.

Sandnes Ulfs Mathias Bringaker ergret seg over scoringen så sent på overtid:

– Utrolig tungt å få den scoringen i mot åtte minutter på overtid. Burde aldri ha lagt til så mye. Vi har oss selv å takke for at vi ikke er kyniske nok i sluttminuttene, sier Bringaker til Fotballnerd.no

Raufoss-spiller Nicolay Fremstad var naturligvis fornøyd med ett poeng.

– Kamp med to gode lag. Skapes sjanser begge veier. Vi var flinke til å holde trykket oppe da det tettet seg til i andre omgang, noe som ga uttelling til slutt. Fint med et bortepoeng for oss i denne kampen, skulle gjerne hatt to til, sier Fremstad til Fotballnerd.no

Ullensaker Kisa – Stjørdals/Blink 4-1 (1-0):
Mål: 1-0 Christian Aas (4), 1-1 Mats Lillebo (53), 2-1 Mikkel Rakneberg (str. 57), 3-1 Ole Sebastian Sundgot (85) og 4-1 Ole Sebastian Sundgot (88)

Det var jevnt lenge i kampen, men mot slutten avgjorde hjemmelaget. Ole Sebastian Sundgot ble tomålsscorer.

-I første omgang synes jeg vi har veldig god kontroll på kampen. Får tidlig 1-0, og bør kanskje lede mer. Får noen fine overganger som vi burde utnyttet bedre, men Stjørdal har ganske lite. I andre omgang starter vi slurvete og der litt redde ut for å miste ledelsen. De får satt litt trykk på oss, og får utlikningen i denne perioden, sier Ull/Kisas Christian Aas til Fotballnerd. no og fortsetter:

-Så får vi 2-1 ganske kjapt og da åpner det seg mye rom til kontringer som vi utnytter ganske bra. Synes vi er for sløve i egen boks og litt for usikre og Stjørdals Blink får litt for mange farligheter i mot. Alt i alt en meget fortjent seier, men fortsatt mer å gå på. Det er et prosjekt med ny spillestil, og synes vi tar steg hele veien, sier Christian Aas.

Målscorer Ole Sebastian Sundgot sier følgende til Fotballnerd.no:

-Det var utrolig deilig å endelig vinne. Visste at når jeg kom inn at det kom til å bli rom og gå på kontringer i. Veldig gøy at det endte med 2 scoringer.

Navnet Sundgot forplikter til scoringer? Det har du sikkert hørt før?

-Ja, de var begge gode foran mål og har lært mye av begge. Mye av første scoringa er ting jeg har lært av pappa med å gå rett på og skyte når du har muligheten, sier Sundgot, sønnen til Ole Bjørn Sundgot og nevøen til Arild Sundgot.

Joachim Olufsen på bortelaget Stjørdals/Blink oppsummerer på denne måten:

– Nok et surt tap mot et dårligere lag. Vi gir dem ett tidlig mål, og sliter med å spille vårt spill. Kommer en del igjennom til tross for at dem ligger lavt og kompakt, men er ikke god nok på siste tredjedel, sier Olufsen til Fotballnerd.no

Aalesund – Fredrikstad 2-2 (2-1):
Mål: 1-0 Sigurd Haugen (26), 1-1 Thomas Drage (str. 31), 2-1 Kristoffer Ødemarksbakken  (43), 2-2 Nicolay Solberg (75)

Haugen sendte hjemmelaget i føringen. Drage utliknet på straffespark. Ødemarksbakken scoret for AaFK like før pause. Solberg utliknet til 2-2 i den andre omgangen.