Moss vant generalprøven mot Asker: – Viste hvordan vi vil spille

313

(Asker – Moss 1-2) Moss vant borte mot Asker i den siste treningskampen før PostNord-ligaens seriestart 

Selv om banespillet var noenlunde jevnt i førsteomgangen, var Moss det farligste laget og skapte flest sjanser. Særlig vendingene mot den offensive og overlappende venstrebacken Leonard Getz skapte trøbbel for Asker.

– Vi viste oss fram og viste hvordan vi vil spille i dag, sier Moss-treneren Sean Constable til Fotballnerd.no, og utdyper:

– Jeg vil at backene går opp. Noen ganger går vi for tidlig i frispillingen, men kantene skal innover og vi vil overloade kantene. Det er viktig at vi vender spillet fort, og det gjorde vi bra i dag.

- Annonse -

En ball ut mot Getz og et innlegg fra venstrebacken skapte også omgangens største mulighet. Oliver Aaser Midtgård fikk hodet på innlegget, men satte ballen i tverrliggeren.

For Asker, derimot, stoppet de fleste angrepene ved gjestenes sekstenmeter. Moss forsvarte seg godt i egen boks, og Asker fikk kun én god muligheten før pausen: Didrik Ziabi Sereba ble spilt gjennom alene med Daniel Medoras Rojas som reddet spissens forsøk.

Scoringer etter pausen

Etter pausen tok Moss mer og mer initiativet, mens Asker prøvde å komme seg kjapt framover etter ballvinninger og til tider var høye og aggressive i presset.

En slik pressituasjon sørget for Askers ledermål etter 63 minutter. Etter et kort utspill vant Obilor Denzel Okeke ballen høyt på venstrekanten og fant Sereba som plasserte kula i lengste hjørne.

Den fortjente utligningen kom kun fem minutter senere. Et lavt innlegg fra venstre hamret Midtgård i nærmeste kryss.

I den siste halvdelen av omgangen så Moss best ut, men lenge uten at det ble produsert store målsjanser. Tre minutter før slutt sikret en fin scoring likevel borteseieren. Et nytt innlegg fra venstre fant Uno Kristian Pedersen, og innbytteren hamret ballen på volley i nederste hjørne.

– Interessant kamp

– Moss vinner fortjent. Vi har litt igjen på å være der vi vil være, men gleder oss til seriestart, skriver Askers trener Vegard Skogheim i en tekstmelding til Fotballnerd.no.

Constable synes kampen var interessant og er fornøyd med spillernes prestasjon.

– Det var en interessant kamp. Asker har kommet litt lengre enn oss: Spillerne har vært sammen lengre, og de har hentet inn noen nye spillere. Jeg er stolt av spillerne og har vært det så lenge jeg har vært her. Når folk betaler for å se fotball, må man gi alt man her. Det gjorde vi i dag. Backene sluttet aldri å løpe, sier han.

Etter den svake fjorårssesongen der Moss endte opp tredje sist i sin avdeling, mener treneren at situasjonen for ham i klubben er bra, og at det ikke er for høye forventninger.

– Jeg er i en heldig situasjon. Jeg kom til klubben der de tok mye press fra oss. De ønsker forbedring i prosessen, vi må være konkurransedyktig. En plass på midten eller litt høyere er realistisk. Thomas (Myhre, klubbens sportssjef, red. anm.) kjenner spillet. Vi må vise at vi forbedrer oss og at ting går den rette veien, sier Constable.

Norsk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger norsk fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -