Saadiq Elmi er tatt ut på A-landslaget: – Det er en stor ære

956
Saadiq Elmi gleder seg til landslagsspill for Somalia. Foto etter tillatelse: Grorud IL

Groruds Saadiq Elmi (20) skal representere Somalia i FIFA Arab Cup Qatar 2021-kvalifiseringen. Somalia møter Oman i en enkeltstående kamp i Qatar 20.juni. Vinneren er kvalifisert for hovedturneringen.

Venstrebacken Saadiq Elmi er Groruds første A-landslagsspiller noensinne. 20-åringen var på utlån til PostNord-klubben Moss forrige sesong. Der gjorde unggutten sakene sine veldig bra. Så bra at han ble oppdaget av landslagsledelsen til Somalia.

Lærte mye av tiden i Moss

– Jeg lærte veldig mye i Moss, kom til et nytt miljø og fikk tillit fra dag en. Mange rutinerte spillere som jeg tok råd fra, og utviklet meg både som person og fotballspiller. Det var det som gjorde at jeg ble lagt merke til av den somaliske landslagsledelsen, sier Elmi til Fotballnerd.no

Saadiq Elmi i aksjon for Moss mot Vålerenga 2 på Intility i 2020. Foto med tillatelse: Christian Thuesen

– Hva betyr det for deg å få denne innkallingen?

- Annonse -

– Det er en stor ære og få representere mødrelandet. Det er stort å bli innkalt for meg og min familie, fortsetter Elmi.

Les også: FFKs suksesstrener: -Vi har ikke noe resultatmål for årets sesong

Saadiq Elmi har kun 12 minutter OBOS-liga spill denne sesongen. De minuttene kom i bortekampen mot Raufoss hvor Grorud vant komfortabelt 4-2. Elmi spilte 13 kamper i PostNord-ligaen for Moss i 2020 på de drøyt 3 månedene som utlånet varte.

Mål om å prestere så bra som mulig

Fredag setter han seg på flyet til Qatar for å tilslutte seg resten av troppen til Somalia.

– Hva er dine mål for samlingen?

– Det er å få vist meg frem, og prestere så bra som mulig. Forhåpentligvis spiller jeg kvalikkampen mot Oman.

Elmi som kan bekle både back og midtbane har fått klare indikasjoner på at det er som venstreback han er blitt tatt ut på landslaget.

– Ja jeg er tiltenkt en venstreback posisjon i troppen. Det var også på venstreback jeg spilte kampene for Moss i 2020.

– Hva vet du om landslaget til Somalia?

– Det har ikke vært noe satsing før nå, tapte kvalifisering til gruppespillet i Afrikamesterskapet i 2019. Nå vil de satse på et yngre landslag og kvalifisere seg til Afrikamesterskapet innen 3-4 år, avslutter Elmi til Fotballnerd.no

Slik spilles kvalifiseringen

Kvalifiseringskampene til FIFA Arab Cup Qatar 2021 spilles som enkeltstående kamper på de seks VM-stadionene til Qatar. Vinnerne er kvalifisert til mesterskapet. FIFA-ranking i parentes:

  • Oman (80) – Somalia (197)
  • Libanon (93) – Djibouti (183)
  • Jordan (95) – Sør-Sudan (169)
  • Bahrain (99) – Kuwait (148)
  • Mauritania (101) – Jemen (145)
  • Palestina (104) – Komorene (131)
  • Libya (119) – Sudan (123)

Disse lagene er allerede kvalifisert til mesterskapet. Det er totalt 16 lag som fordeles i 4 grupper, hvor de to beste i hver gruppe går til kvartfinale:

Qatar (58), Tunisia (26), Algerie (33), Marokko (34), Egypt (46), Saudi Arabia (65), Irak (68), De forente arabiske emirater (73) og Syria (79)

FIFA Arab Cup blir sett på som en ypperlig mulighet til å teste infrastruktur og fasiliteter i forkant av VM i fotball. Finalene blir spilt nøyaktig med ett års mellomrom. 18 desember som også er Qatars nasjonaldag.

Norsk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger norsk fotball

Du kan også diskutere fotball i Facebook-gruppen: Vi som elsker fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -