To straffer og utvisning da Lillestrøm slo Haugesund: – Føler det er årsbeste

374
Vetle Dragsnes (2. fra venstre) sammen med lagkameratene Alex Craininx, Gjermund Åsen og Daniel Gustafsson. Bilde: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

(Lillestrøm – Haugesund 2-1) Lillestrøm tok årets andre seier etter en sterk prestasjon mot Haugesund.

Lillestrøm startet kampen med trebackslinje og ny formasjon, og tok styringen umiddelbart. Hjemmelaget hadde ballen mest, presset høyt og aggressivt, og skapte farligheter. Haugesund var direkte med ballen, men kontringssikringen til Lillestrøm fungerte stort sett bra.

Likevel var det Haugesund som tok ledelsen mot spillets gang. Philip Slørdahl ble ubesluttsom etter en lang ball, og headet rett i sin overraskede lagkamerat Lars Ranger. Ballen spratt til Sondre Liseth som kom alene med Mads Hedenstad Christensen og gjorde ingen feil.

Gjestenes glede ble imidlertid kortvarig. Kun to minutter senere raget Thomas Lehne Olsen høyest og headet ballen via en motspiller i nettmaskene.

Rett før pausen snudde vertene kampen. Lars Ranger ble stusset gjennom av Lehne Olsen og felt i boksen av Alexander Stølås. Det påfølgende straffesparket satte Lehne Olsen i mål.

Straffebom og utvisning

Tjue sekunder etter hvilen fikk vertene muligheten til å øke ledelsen. Lehne Olsen gikk ned i boksen, og på nytt fikk Lillestrøm et straffespark. Denne gangen reddet Egil Selvik mot Kaan Kairinen.

Kampbildet endret seg ikke stort i andreomgangen. Lillestrøm var det styrende laget og skapte trøbbel for Haugesund med sitt aggressive presspill. Hjemmelaget produserte flere store målsjanser, mens Haugesund kun var nære da Ulrik Fredriksens heading ble reddet av Hedenstad Christensen.

I tillegg måtte Haugesund avslutte kampen med ti spillere på banen. Da Espen Garnås dyttet Kristoffer Velde oppstod det tumulter på banen. Det hele endte med gult kort til Lillestrøms Ifeanyi Mathew og rødt kort til Haugesunds Alioune Ndour. Med én mann mindre klarte ikke gjestene å true Lillestrøm-forsvaret, og LSK gikk seirende ut av kampen.

– Ingen kommentar, jeg ser ikke hva som skjer. Utenom at vi bør unngå sånne dumme kort, sier FredrikbPallesen Knudsen til Fotballnerd.no.

– Vi er veldig solide

Han mener tapet på Åråsen har flere årsaker.

– Vi taper for mye første andreballer. Lillestrøm får kampen i sitt spor med masse dødballer på oss. Vi er ikke kyniske nok i etterkant av ledelsen vår, sier Pallesen Knudsen.

Pallesen Knudsens lagkamerat Sondre Liseth mener tapet er fortjent.

– Det var skuffende av oss. Vi skaper for lite og slipper til for mye. Vi må opp mange hakk, utdyper Haugesunds målscorer.

Lillestrøms venstreback Vetle Dragsnes, derimot, er veldig fornøyd med lagets prestasjon.

–  Jeg synes det er en kamp der vi er veldig solide, med unntak av baklengsmålet. Vi skaper mange sjanser utover kampen, og med litt bedre uttelling så kunne vi vunnet med mer. Jeg føler at dette er årsbeste av oss, sier 27-åringen.

Lillestrøm-backen på den andre siden, Lars Ranger, er enig med Dragsnes.

– Vi spiller en veldig god kamp. Unødvendig baklengs i første omgang. Den situasjonen burde vært løst på en annen måte. Resten av kampen har vi god kontroll og burde scoret flere mål enn vi gjorde, sier han.

Etter seieren har Lillestrøm (seks poeng) gått forbi Haugesund (fem) på tabellen. Neste søndag drar Lillestrøm til Tromsø, mens Haugesund tar imot Kristiansund.