Mjøndalen harmløse da Bodø/Glimt vant trygt: – Fantasiløse

116
Erik Botheim feirer en scoring tidligere i år. Bilde: Brage Æsøy Titlestad, Fotballnerd.no

(Bodø/Glimt – Mjøndalen 2-0) To scoringer av Sondre Sørli sikret Bodø/Glimt tre poeng da Mjøndalen kom på besøk.

Etter fem minuttter var det stort sett bare Bodø/Glimt som styrte kampen i førsteomgangen. Mot et dyptliggende Mjøndalen-lag hadde Glimt ballen mye, men slet med å skape mange store muligheter.

Tre minutter før pausen fikk vertene likevel hull på byllen. En pasning av Ulrik Saltnes havnet hos Sondre Sørli etter at Nikolas Walstad feilberegnet. Glimt-kantspilleren var satte ballen i mål alene med Sosha Makani.

Etter pausen ble Glimts angrepsspill bedre, og vertene skapte flere muligheter. Blant annet var Saltnes nær å doble ledelsen etter en time, men hamret ballen i stolpen. Mjøndalen, derimot, forble stort sett harmløse.

Om Saltnes ikke doblet ledelsen, var han likevel delaktig i Sørlis andre mål for dagen. Midtbanespilleren tok et frispark kjapt, og mot et uoppmerksomt Mjøndalen-forsvar kom Sørli nok en gang alene med Makani og avgjorde kampen tjue minutter før slutt.

– Fantasiløse

– Vi skaper nesten ingenting, og sliter med å komme oss høyere i press. Den perioden vi nærmer oss noe, i andreomgang, scorer de et mål der vi er på hæla. Vi kommer sterkere tilbake. De skaper heller ikke allverdens, sier Sondre Solholm Johansen til Fotballnerd.no.

Lagkameraten Fredrik Brustad er kritisk til lagets prestasjon på Aspmyra.

– Det var tungt. Vi blir løpende imellom og er fantasiløse, sier 31-åringen.

Neste søndag spiller Mjøndalen, som har fem poeng etter fem kamper, «Ælv Classico» mot Strømsgodset. Brustad er trygg på at laget skal slå kraftig tilbake i derbyet.