Osnabrück og Uerdingen vant – Braunschweig rotet bort seieren

93

Serielederne Osnabrück har forsvart førsteplassen. Klubben fra Niedersachsen vant 2-0 mot Kaiserslautern. Forfølgerne Uerdingen har like mange poeng etter 2-1-seieren mot Jena. Braunschweig blir tabelljumbo etter at laget rotet bort seieren mot Lotte.

VfL Osnabrück – 1. FC Kaiserslautern 2-0

Osnabrück satte stort press på Kaiserslautern i starten. Gjestene kom seg etter hvert bedre inn i kampen. Osnabrück styrte kampen i hele første omgang, men Kaiserslautern hadde de største mulighetene.

Et kvarter etter pausen sendte Manuel Farrona-Pulido Osnabrück i føringen med et fint skudd. Begge lag hadde noen muligheter i andre omgang, men på overtid avgjorde Marcos Álvarez kampen. Med 22 poeng leder Osnabrück serien og ligger åtte poeng foran Kaiserslautern.

KFC Uerdingen 05 – FC Carl Zeiss Jena 2-1

Med like mange poeng som Osnabrück ligger Uerdingen på andre plass. Hjemmelaget tok styringen etter et kvarter, men produserte kun én kjempemulighet. Etter 35 minutter sendte Stefan Aigner Uerdingen i føringen. Manfred Starkes utlignet med et langskudd fire minutter senere.

I andre omgang var det på nytt Aigner som sendte Uerdingen i ledelsen kort tid etter hvilen. Jena økte deretter presset, men kreerte ingen farlige situasjoner. Uerdingen kunne ha avgjort kampen i sluttfasen.

Eintracht Braunschweig – Sportfreunde Lotte 2-2

Krisen i Braunschweig vedvarer, til tross for at vertene fikk en drømmestart. Jonas Thorsen scoret etter fem minutter. Philipp Hofmann konverterte et straffespark for hands etter halvspilt omgang. Tomålsledelsen etter første omgang var fortjent: Braunschweig styrte kampen og hadde sjanser, mens Lotte var harmløse.

Braunschweig var også best i andre omgang og hadde flere muligheter til å avgjøre kampen. Ut av ingenting scoret Sinan Karweina for Lotte etter 67 minutter. Lotte slo deretter mange lange pasninger på spissene uten at det sørget for mye fare. Tre minutter på overtid sørget Matthias Rahns heading for utligningen. Braunschweig blir dermed på siste plass med kun åtte poeng etter elleve kamper.

VfR Aalen – Fortuna Köln 0-1

Fortuna Köln var best i første omgang og styrte kampen. Bortelaget hadde noen avslutninger, men sett under ett var begge lag for harmløse. Dermed ble det ingen mål før pausen.

I andre omgang tok det ti minutter før Robin Scheu sendte Köln i føringen. Aalen hadde deretter noen muligheter til å utligne. I det siste ordinære minuttet fikk Maik Kegel sitt andre gule kort. I overtall hadde Aalen nesten utlignet, men Torben Rehfeldt traff kun tverrliggeren.

SpVgg Unterhaching – Preußen Münster 1-1

Münster startet offensivt og etter seks minutter traff Rufat Dadashov stolpen. Likevel tok hjemmelaget ledelsen ved Stephan Hain etter ti minutter. Unterhaching var deretter best, satte press på Münster og kom til flere sjanser.

I andre omgang kom Münster seg bedre inn i kampen. Bortelaget styrte kampen og var offensive. Fabian Menigs drømmetreff ti minutter før slutt belønnet Münster. Med 19 poeng ligger Münster på tredje plass, ett poeng og to plasser foran Unterhaching.

Energie Cottbus – FSV Zwickau 2-1

Energie Cottbus har vunnet sin første seriekamp siden runde to. Kampen var jevn og uten store muligheter i første omgang. Zwickau utnyttet sin første mulighet og tok føringen ved Mike Könnecke. Deretter var Cottbus best og ble belønnet rett før pausen da Marcelo Costa utlignet.

I andre omgang bølget kampen litt mer fram og tilbake. Først var Zwickau best, så klarte Cottbus å få kontroll på kampen. Streli Mamba sendte hjemmelaget i føringen etter en time. Deretter fortsatte Cottbus å spille framover, men klarte ikke å avgjøre kampen. Zwickau ble meget offensive mot slutten, men heller ikke bortelaget scoret flere mål.